smeer-eens-andere-pindakaas-op-je-brood
smeer-eens-andere-pindakaas-op-je-brood

Smeer eens andere pindakaas op je brood

Pindakaas is het favoriete broodbeleg onder veel Nederlanders en is bijna niet meer weg te denken uit onze voorraadkast. Maar niet alleen in Nederland, ook in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk lusten ze er wel pap van. ‘Peanut butter’ is oorspronkelijk zelfs bedacht door een Canadese apotheker genaamd Marcellus Gilmore Edson. Inmiddels bestaat het potje al meer dan 100 jaar! En door de jaren heen zijn de gekste combinaties van broodbeleg ontstaan. Zo startte ook Michiel Vos een aantal jaar geleden met het combineren van diverse smaken aan zijn keukentafel. Hij opende in 2016 de deuren van zijn eerste succesvolle Pindakaaswinkel filiaal. In deze winkels kun je handgemaakte pindakaas kopen in allerlei smaken.

De lekkerste pindakaas smaken

De Karamel Zeezout pindakaas, met daarin stukjes karamel, zeezout en de authentieke pindakaas van de Pindakaaswinkel vinden wij bij uitstek een van de lekkerste smaken. In dit potje zit 25% minder zout dan in een supermarkt potje. De Dadel Kaneel pindakaas is daarentegen niet zout, maar een zoet, gezond potje pindakaas. En staat zeker bij ons op nummer 2.

”Op het voetstuk dat het verdient”

Pindakaas als ingrediënt

Maar pindakaas is meer dan alleen een broodbeleg. Maak er bijvoorbeeld een pindasaus of cheesecake van. Of voeg het toe in een Thaise curry, over de popcorn, in je bananenbrood of in je yoghurt of smoothie. Doordat er veel eiwitten inzitten, maakt het je ontbijtje meteen zwaarder waardoor je langer vol zit. En heb je al eens pindasoep geprobeerd? Met gember, laoskruiden en chilikruiden maak je er een heerlijk gerecht van.

Pindaboter

Het was inderdaad logischer geweest om het goedje pindaboter te noemen, de letterlijke vertaling van ‘peanut butter’. Maar dat mocht niet in Nederland, vanwege de boterwet. In de boterwet stond dat de benaming ‘boter’ alleen gebruikt mocht worden voor echte roomboter.

De Pindakaaswinkel vind je in steeds meer steden terug. Neem dus snel een kijkje! Wil je meer lezen over eten? Lees dan verder op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.