winterbarbecue-voor-een-bourgondische-lifestyle
winterbarbecue-voor-een-bourgondische-lifestyle

Winterbarbecue voor een bourgondische lifestyle

Outdoor cooking is helemaal hot en dan hebben we het niet over een eitje bakken voor je tent. Nee, we hebben het in dit geval over écht koken in de buitenlucht, het liefst met een grote groep vrienden of familie. Deze traditie genaamd “winterbarbecue” is onmisbaar voor liefhebbers van een bourgondische lifestyle.

[divider]Winterbarbecue voor een bourgondische lifestyle[/divider]

Gezelligheid in alle seizoenen

Misschien had je van de zomer al plannen om een barbecue te organiseren, maar is het er niet van gekomen. Waarom zou je wachten tot de volgende zomer als je misschien dan ook weer druk bent met een terrasje pakken, uit eten, op vakantie gaan of andere zomerse zaken? Geef gewoon een winterbarbecue. Dat is misschien wel nóg leuker dan een BBQ in de zomer.

Goed voorbereiden

Als je de gasten uitnodigt voor een winterbarbecue moet je ze natuurlijk wel van tevoren inlichten dat ze zich warm aan moeten kleden. Het is niet prettig als je gasten het koud hebben. Zorg ook voor vuurkorven en terrasverwarmers. Die laatste optie kost wel veel stroom dus misschien moet je eerst even bij de energievergelijker kijken of je voor die tijd nog beter even over kunt stappen. Zet de barbecue uit de wind, zodat deze goed op temperatuur komt. Heb je een elektrische barbecue met deksel? Dan heb je hier natuurlijk minder last van. Hoe kouder het buiten is, hoe langer het duurt om de barbecue om temperatuur te krijgen. Dus zorg dat er voldoende gas in de gasfles zit, of dat je voldoende kolen inslaat.

Een warme setting

Regel ook wat speciale winterdrankjes, zoals cider, glühwein of schnaps. Zorg ook voor lekkere warme dekentjes en kussentjes die je op de banken en stoelen bij de lange eettafel legt. Als mensen zittend hun eten opeten, krijgen ze het vaak wat sneller koud. Het is ook handig om te zorgen voor een back-up, voor als het weer echt slechter wordt. Bij veel regen of sneeuw is het wel prettig als je eventueel binnen kunt eten of als je een grote partytent hebt. Met een partytent kun je toch nog buiten eten maar zit je wel lekker droog.

Breng sfeer in de tuin

Zorg ook voor voldoende licht, want in de winter is het snel donker. Het is ook prettig als je kunt zien of het stukje vlees gaar is. Een bouwlamp is niet echt sfeervol maar geeft wel goed licht. Wil je iets subtieler licht? Met sfeerverlichting kom je een heel eind en deze is in vele soorten en maten beschikbaar. Ook op batterijen, zodat je je spaarzame elektra niet nog meer hoeft te belasten. Voor de gasten is het natuurlijk gezellig als je wat sfeerverlichting aanbrengt bij de statafels en de eettafels. Een lichtsnoer met van die peertjes staat al heel feestelijk, maar je kunt natuurlijk ook voor andere verlichting kiezen. Sowieso is verlichting in de tuin het hele jaar door leuk en ideaal bij feestjes.

De geur van gebarbecuede burgers in de winter, heerlijk. Enjoy goodlife!

Ontdek meer smaakvolle ideeën voor lekker eten op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.