hoe-schakel-je-een-incassobureau-in

Hoe schakel je een incassobureau in?

Hulp nodig met geld incasseren?

Je hebt een eigen onderneming waarbij jij klanten hebt die iets van je kopen of een dienst afnemen. Echter, soms komt het wel eens voor dat een klant niet betaalt. Dit kun je zelf oplossen, maar het is ook een idee om een speciale instantie hiervoor in te schakelen. Lees in dit blog informatie die je over een incassobureau moet weten!

Wat kan een incassobureau voor je betekenen?

Het kan wel eens voorkomen dat je klanten hebt die het verschuldigde bedrag niet betalen. Dit kan meerdere redenen hebben. Ondanks dat wil je wel dat er betaald wordt voor de diensten die je levert of de producten die je verkoopt. Zo kun je een betalingsregeling treffen met jouw klanten en daarbij duidelijke afspraken maken over wanneer het verschuldigde bedrag afgelost wordt en in hoeveel termijnen. Echter, soms duurt het weken of maanden voordat de klant je eindelijk betaalt. Wellicht wordt er niet eens betaald. Het incassobureau kan dan een handje helpen. Er ontstaat onder veel mensen toch wat verwarring over het verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder. Een incassobureau is een instantie die ervoor zorgt dat betalingen voldaan worden zonder dat er sprake is van een rechter in het gehele proces. Een deurwaarder heeft andere taken. Zo kan deze beslag leggen op spullen van de persoon die openstaande bedragen moet betalen. De deurwaarder mag deze dan ook verkopen

Hoe zorg je ervoor dat jouw klanten betalen?

Natuurlijk is het gewoon het fijnste als jouw klanten direct betalen. Er zijn een aantal manieren hoe je daarvoor kan zorgen. Zorg bijvoorbeeld dat je van tevoren goed uitlegt aan de klant wat de prijzen van jouw diensten of producten zijn. Zo weet de klant waar hij aan toe is. Leg alle belangrijke regels die de klant moet weten ook vast in de algemene voorwaarden. Zo heb je op papier staan wat de gemaakte afspraken zijn en jouw klant kan deze altijd nog even doorlezen. Het is ook belangrijk om na te gaan of jouw klanten betrouwbaar zijn. Dit kun je controleren bij de BKR. Daarnaast is het ook toegestaan om onder bepaalde voorwaarden een zwarte lijst op te stellen. In deze lijst kun je dan de gegevens bewaren van klanten wiens betaalgedrag niet betrouwbaar was. Zo weer jij de onderneming tegen mogelijke risico’s.

Een incassobureau kan jouw onderneming dus helpen om het geld te innen die jouw klanten nog aan je verschuldigd zijn, WIl je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op de site van Juristu voor juridisch advies!

Ontdek meer financiële tips op lifesyle mannenblog mensgoodlife.