zelf-je-haar-millimeteren-zo-creeer-jij-een-frisse-coupe
zelf-je-haar-millimeteren-zo-creeer-jij-een-frisse-coupe

Zelf je haar millimeteren? Zo creëer jij een frisse coupe!

Ben jij toe aan een ander kapsel maar heb je geen tijd en zin om naar de kapper te gaan? Misschien heb je wel al eens eerder geprobeerd om je eigen haar te knippen. Je kunt ook zelf eenvoudig thuis je haar millimeteren. Het enige dat je nodig hebt is een een goede tondeuse en diverse opzetstukken. Gemillimeterde kapsels zijn erg praktisch en het kost je weinig tijd, moeite en geld om het bij te houden. Dat scheelt je toch weer dure knipbeurten bij de kapper. Je moet alleen wel even weten hoe het millimeteren van je haar met een tondeuse precies werkt. Zorg er allereerst voor dat je alle ins en outs van millimeteren en tondeuses weet en neem vervolgens de tijd neemt om je haar in model te brengen.

De tondeuse

Een tondeuse set bestaat vaak uit een aantal opzet kammen waarmee je je kapsel op verschillende lengtes af kunt scheren. Met opzet kam nummer 7 of 8 haal je het minste haar weg. Met deze opzetstukken zal er nog ongeveer 2 tot 3 centimeter haar overblijven op je hoofdhuid. Met opzetstuk 4 of lager zal je hoofdhuid te zien zijn. Een van deze opzet kammen zul je dus moeten gebruiken als je je haar wilt millimeteren. Vaak gebruikt men opzetstuk 1 of 2. Weet je niet zeker hoe kort je je haar wilt scheren? Begin dan eerst met de hoogste stand, en haal hierna eventueel nog extra haar weg met een lagere stand.

Hoe werkt het?

Allereerst is het belangrijk dat je de tondeuse gebruikt op droog haar, anders zullen de snijmessen snel gaan roesten door het vocht. Heb je nog lang haar? Knip dan eerst je lange lokken af met een schaar. Zorg dat je zoveel mogelijk kleding uit hebt gedaan en eventueel een handdoek om je schouders doet om te voorkomen dat loskomende haren overal en nergens terecht komen. Bij het millimeteren van je hoofdhaar gebruik je de tondeuse altijd tegen de haargroei richting in. Voor het verwijderen van je nekharen draai je de tondeuse om en gebruik je het apparaat met de haargroei mee. Zorg ervoor dat je een mooie strakke lijn creëert.

Kapsels

Je hebt verschillende gemillimeterde kapsels. De militaire buzzcut is het typische korte kapsel: overal is de haarlengte even lang en strak. Je kunt ook een buzzcut maken met verschillende haarlengtes of verschillende motieven.

Ga voor een gemillimeterd kapsel, dit staat altijd top. Enjoy goodlife!

Zelf je haren millimeteren?

Ja dat kan natuurlijk ook, of je laat het door een vriend doen. Want die zal daar vast de expertise voor in huis hebben… toch? Nou niet altijd, zelf ook wel eens gedaan met een vriend en dat zie je dat niet alles netjes is uitgevallen als dat je vantevoren gedacht had. Maar geen nood, je kan het leren. En stiekem kan het ook hilarisch zijn, net zoals je dat ziet met deze vrienden. Alleen liep het daar een beetje uit de hand.

Wil jij meer lezen over kapsels en haarmode? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife