dit-zijn-de-trends-op-het-gebied-van-dry-herb-vaporizers
weheartit

Dit zijn de trends op het gebied van Dry Herb Vaporizers

Rook je wel eens maar vrees je voor je gezondheid? Overweeg dan een vaporizer. Deze apparaatjes zijn de laatste tijd erg populair en dat is niet zomaar. Met een zogenaamde dry herb vaporizer kan je meer dan je denkt. Namelijk tal van vaporizer kruiden, tabaksvervangers, wiet, hasj of concentraten verdampen. In dit artikel delen we de trends in vaporizerland!

Wat is een Vaporizer?

Een (dry herb) vaporizer is een elektrisch apparaat waarmee je rookwaren en kruiden kunt verdampen in plaats van verbranden. Bij verbranding komen teer, koolstofmonoxide en andere giftige stoffen vrij. Bij verdamping gebeurd dat juist niet. Dat maakt vapen veel minder schadelijk voor je gezondheid dan roken. Naast deze gezondheidsvoordelen kun je met een dry herb vaporizer de temperatuur instellen waardoor je zelf kunt bepalen welke stoffen uit een rookwaar je gaat verdampen. Elk stofje gaat pas werken bij een bepaalde temperatuur en hier kun je dus mee spelen. Ook de smaak kun je op die manier beïnvloeden.

Verwar een vaporizer niet met een e-sigaret. De e-smokers zijn alleen geschikt voor vloeibare stofjes zoals e-liquids. Dit is puur een vervanging voor roken. Met een vaporizer kun je veel meer dan je sigaret vervangen.

Vaporizer Trends

Aangezien vaporizers al een aantal jaar geleden op de markt zijn gebracht, zijn er al heel wat verschillende modellen van te vinden. Maar zoals bij alle gear, zijn er altijd trends te zien. Ga je een vaporizer kopen? Dan zijn dit de dingen die je moet weten!

#1 Klein Maar Fijn

Waar de meeste vaporizers voorheen altijd penvormig waren, is dat tegenwoordig wel anders. Je vindt ze nu in allerlei soorten en maten. Maar duidelijk is wel dat grote, langwerpige dry herb vapes langzamerhand plaatsmaken voor kleinere modellen. Noem bijvoorbeeld de Arizer Argo of de Boundless CFC Lite, die razend populair zijn. Beide vaporizers zijn nog geen 10 centimeter groot en passen makkelijk in je hand. De trend luidt dan ook: klein maar fijn krijgt de voorkeur.

Vapen? Ga voor de Arizer ArGo Vaporizer

#2 Nog Meer Amerikaanse Merken

Tijdens de opmars van vaporizers in rookwaren winkels, web- en headshops waren het vooral de Europese modellen die te koop waren. In de loop der jaren is dat helemaal veranderd. Merken als Arizer en Da Vinci hadden al langer voet gezet op Europese bodem. Maar nu ook de voorheen Duitse vaporizer-gigant Storz & Bickel is overgenomen door een Amerikaans bedrijf en de markt overstroomt wordt met merken als Zeus Arsenal en Utillian, zitten er weinig Europese creaties meer bij.

#3 Meer Dan Alleen Wiet

Dry Herb Vaporizers werden in eerste instantie in het leven geroepen om cannabis mee te verdampen. Maar dat is al lang niet meer het geval. Tegenwoordig kun je ook je sigaret ermee vervangen. Er zijn verschillende soorten tabaksvervangers (met en zonder nicotine) op de markt die geschikt zijn voor vaporizers. Daarnaast zijn er nog de hasj en cannabis concentraten die je met de nieuwste modellen moeiteloos kunt vapen. Om nog niet te spreken over de meest interessante trend op het gebied van vaporizers: de kruiden.

# 4 Vaporizer Kruiden en vapen

Voor de mensen die het écht doen voor de smaak, zijn er tegenwoordig ook allerlei vaporizer kruiden. Je kunt het zo gek niet bedenken of jij kunt het vapen: kamille, lavendel, passiebloem, hop, eucalyptus, citroenmelisse en nog veel meer. Vaporizer kruiden worden soms zelfs gebruikt in restaurants om de smaken te combineren met gerechten. Zie je het al voor je? Als klap op de vuurpijl hebben sommige kruiden nog een rustgevende werking ook. Je kunt zo’n vaporizer dus echt overal voor gebruiken.

#5 Steeds meer Focus op Design en Accessoires

Je kunt je met zoveel verschillende vaporizers misschien voorstellen dat er aan de technische kant niet zoveel meer te vernieuwen valt. Daarom ligt de focus bij de nieuwste modellen steeds vaker op het design en de verschillende accessoires die je erbij kunt kopen. Zo kun je bij een Dr. Dabber Switch Vaporizer bijvoorbeeld kiezen tussen 36 kleurenprofielen, knipperen er allerlei lampjes en sluit alles naadloos op elkaar aan. Daarnaast komen er steeds meer tools op de markt waarmee je jouw vape sessie nóg leuker kan maken. Enkele voorbeelden:

  • Water bubblers (mini opzetbare waterpijp)
  • Tools waarmee je vaporizers aan een bong kunt koppelen
  • Speciale opzetbare kommetjes voor aromatherapie
  • Ballonnen tot wel 3 meter lang waar je damp uit kunt inhaleren
  • IJsfilters voor extra fijne en koele damp

Vapen met Dr. Dabber Switch Vaporizer

Ontdek ook CBD olie nieuws op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.