maak-jouw-lichaam-zomerklaar
maak-jouw-lichaam-zomerklaar

Maak jouw lichaam zomerklaar!

De lente staat alweer bijna voor de deur en dat betekent ook dat de zomer weer dichterbij komt. Wat gaat de tijd toch snel. Wil je jouw lichaam nog nét een beetje strakker maken voordat de zomer aanbreekt en je zelfverzekerd aan het strand wil liggen? Of moeten de laatste coronakilootjes er nog af in de komende maanden? Geen zorgen! Met onderstaande tips ga jij deze zomer met een zomerklaar lichaam op vakantie.

Op naar de sportschool

Yes! Nu de maatregelen weer wat versoepeld zijn is het weer mogelijk om naar de sportschool te gaan. Even je gedachten verzetten en lekker sporten. Ervaar je een onprettig gevoel in de sportschool? Of werkt het voor jou beter om thuis te sporten? Geen probleem! Wanneer je liever thuis aan de slag gaat kun je gebruikmaken van fitnessdelivery. Hier vindt je alle sportartikelen die je maar kunt bedenken. Ideaal om jouw thuis fitness en routine uit te breiden met nieuwe apparaten.

Een summerproof lichaam

Wil je nog een extra stapje zetten om jouw doel te bereiken? Neem onderstaande tips dan eens rustig door. Deze tips helpen je namelijk ook wanneer je niet alleen op sport wil focussen.

  1. Let op je voeding. Hoewel sporten heel erg belangrijk is voor je dagelijkse lichaamsbeweging, heeft voeding het grootste effect op je lichaam. Groenten en fruit bevatten de belangrijkste voedingswaarden voor een gezonde levensstijl.
  2. Let op je rug. Hoe beter je rug is ontwikkeld, hoe makkelijker het is om rechtop te zitten. Bovendien heeft dit ook een positief effect op de oefeningen die je doet in de sportschool.
  3. Drink genoeg water. Deze tip is niet de meest voor de hand liggende tip als je denkt aan sporten en een gezond lichaam, maar het is juist heel belangrijk om genoeg water te drinken. 
  4. Focus op kracht. Het belangrijkste doel is om een degelijke squat, deadlift en bankdruk te kunnen uitvoeren. Wanneer je dit goed onder de knie hebt zullen je trainingen veel effectiever worden. Fitness materiaal dat je hiervoor nodig hebt, is bijvoorbeeld een fitnessbank
  5. Vergeet cardio niet. Cardio is een belangrijk onderdeel wanneer je focust op gewichtsverlies. Dit komt doordat je bij cardio veel calorieën verbrandt.

Wil je jouw summerbody doelen bereiken? Neem bovenstaande tips dan nog eens rustig door. Hiermee zorg je voor een goede basis. Maak een planning die voor jou werkt en ga lekker aan de slag. Na enige tijd zul je mooie resultaten zien.

Ontdek meer fitness blogs op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.