Ontdek de verborgen kracht van je ademhaling
Ontdek de verborgen kracht van je ademhaling

Ontdek de verborgen kracht van je ademhaling

In onze hectische wereld wordt de kracht van een diepe, bewuste ademhaling vaak onderschat. Bij BredaPT brengt Sander van Ooijen deze essentiële kunst dichterbij tijdens zijn workshop Breathwork; Just Breathe*. Deze sessie is niet zomaar een workshop; het is een reis naar zelfbewustzijn, een pad naar innerlijke rust en een sleutel tot verbeterde gezondheid en welzijn.

De belofte van bewuste ademhaling

Ademhaling is de meest fundamentele handeling van het leven, maar hoe vaak staan we stil bij hoe we ademen? Sander van Ooijen, ademhalingsexpert bij BredaPT, onthult de verborgen potentie van ademhaling. Van stressreductie en verbeterde concentratie tot diepere ontspanning en detoxificatie, de voordelen van bewuste ademhaling zijn veelomvattend.

Een workshop met impact

De workshop van Sander is meer dan alleen een les; het is een ervaring. Deelnemers worden meegenomen op een exploratieve reis waarin ze leren hun ademhaling te verdiepen, hun parasympathische zenuwstelsel te activeren, en een staat van rust en herstel te bereiken. Dit alles vindt plaats in de inspirerende omgeving van BredaPT, een plek die wellness en persoonlijke groei stimuleert.

Ademhalingstechnieken: Een nieuwe wereld van rust

1. Van stress naar sereniteit: Buikademhaling

De basis van de workshop ligt in de buikademhaling. Deze techniek is cruciaal voor het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Sander legt de nadruk op het belang van de overgang van het sympathische naar het parasympathische zenuwstelsel, wat essentieel is voor herstel en rust.

Oefening: Doe 8-12 herhalingen. Adem 3 sec in via je neus, 6 sec uit met getuite lippen. Dit brengt rust en helpt bij paniek of snelle ademhaling.

2. Totale ontspanning: Lichaam scannen

Een andere pijler van de workshop is de techniek van het lichaam scannen, waarbij de aandacht van de tenen naar de kruin gaat. Deze oefening bevordert een totale ontspanning en bewustzijn van het lichaam, waardoor stress en spanning worden losgelaten.

Oefening: 8-12 herhalingen. Adem 4 sec in, houd 7 sec vast, adem 8 sec uit.

3. Energie en ontwaken: Awakening breathing

De Awakening Breathing techniek introduceert een methode om het lichaam zachtjes te wekken en te revitaliseren. Kleine, gecontroleerde ademhalingen stimuleren een gevoel van energie en klaarheid, ideaal voor momenten waarop je een natuurlijke boost nodig hebt.

Oefening: 8-12 herhalingen. Adem kleine beetjes in via de neus met 2-3 sec pauze en blaas daarna rustig uit door getuite lippen.

4. Zuivering: Ontladen van negatieve energie

In deze oefening ligt de focus op het detoxificeren van het lichaam en de geest door diep in te ademen en in kleine beetjes uit te ademen. Dit proces helpt bij het loslaten van opgebouwde toxines en negatieve energie.

Oefening: 8-12 herhalingen. Diep inademen door de neus, kleine beetjes uitademen door getuite lippen met een pauze van 2-3 sec.

5. Focus en kalmte: Box breathing

Box Breathing is een techniek die bijdraagt aan focus en kalmte, door een specifiek patroon van ademhalen te volgen. Deze methode is bijzonder effectief voor het verbeteren van concentratie en het verminderen van stress.

Oefening: 8-12 herhalingen. Adem 4 sec in, houd 4 sec vast, adem 4 sec uit, houd weer 4 sec vast.

6. De uitdaging: Breath expand

Breath Expand daagt de deelnemers uit hun inademing uit te stellen en de ademhaling iets langer vast te houden. Deze oefening versterkt de ademhalingscapaciteit en bevordert een diepere verbinding met de ademhaling.

Oefening: 8-12 herhalingen. Adem 3 sec in via de neus en 6 sec uit via getuite lippen. Stel de inademing bij deze oefening iets langer uit bij het voelen van de ademprikkel, en houd de adem comfortabel vast.

De rol van muziek in ademhaling

Een uniek aspect van Sander’s workshop is het gebruik van muziek. Elke ademhalingstechniek wordt ondersteund door zorgvuldig geselecteerde muziek die te vinden is in de Breathwork Workshop Spotify-playlist. Deze muziek is bedoeld om deelnemers te helpen een staat van diepe ontspanning en flow te bereiken, waardoor het effect van de ademhalingsoefeningen wordt versterkt.

Voortzetting van de reis

De workshop bij BredaPT is slechts het begin. Sander benadrukt het belang van het integreren van deze ademhalingstechnieken in het dagelijks leven. Het regelmatig beoefenen van deze technieken kan leiden tot blijvende veranderingen, zoals een verhoogd welzijn, verbeterde stressbestendigheid, en een dieper gevoel van innerlijke rust.

Jouw pad, van workshop naar dagelijks leven

Deelnemers worden aangemoedigd om deze technieken buiten de workshop voort te zetten. Sander biedt ondersteuning voor hen die deze reis willen verdiepen, inclusief mogelijkheden voor één-op-één sessies. Dit persoonlijke pad naar meesterschap over de ademhaling is een belofte van transformatie en groei.

Conclusie: De uitnodiging van BredaPT

BredaPT, met zijn focus op holistische gezondheid en persoonlijke ontwikkeling, biedt met Sander van Ooijen’s Breathwork; Just Breathe workshop een unieke kans. Het is een uitnodiging aan iedereen die zoekt naar methoden voor zelfverbetering, ontspanning en een gezonder leven. Door de kunst van ademhaling te verkennen, ontdekken we nieuwe manieren om onze mentale, emotionele en fysieke gezondheid te verbeteren.

Voor nu… Just Breathe! Deze eenvoudige woorden van Sander van Ooijen resoneren met een diepe waarheid en een uitnodiging tot actie. Laat je inspireren door de mogelijkheden die bewuste ademhaling biedt en neem de controle over je welzijn in eigen handen. BredaPT wacht op je, klaar om je te begeleiden op deze adembenemende reis.

Ontdek ook de Move Mobility Class bij BredaPT en onze andere gezondheidsartikelen op lifesytyle blog mensgoodlife.

* Disclaimer: Dit artikel over “de workshop Just Breathe”, dat voorzien is van een aantal video’s, is geschreven door onze eigen redactie na het volgen van deze workshop.