verantwoord-thuiswerken-met-ergonomische-tools
verantwoord-thuiswerken-met-ergonomische-tools

Verantwoord thuiswerken met ergonomische tools

Thuiswerken brengt verschillende voordelen met zich mee vergeleken met werken op kantoor. Zo besparen werknemers reiskosten, melden minder werknemers zich ziek, is bewezen dat thuiswerkers productiever zijn en blijven ze gemotiveerder door de flexibiliteit van thuiswerken. Deze voordelen klinken natuurlijk als muziek in de oren…

[divider]Verantwoord thuiswerken met ergonomische tools[/divider]

…Maar we moeten wel op een aantal dingen letten. Wanneer we op een onverantwoorde manier thuiswerken, komen er namelijk al gauw een aantal nadelen de hoek om kijken. Een verkeerde werkhouding kan onder andere een zere nek, pijnlijke schouders, een gevoelige rug, zeurende armen en misschien wel een vervelende laptopbochel tot gevolg hebben. Wat ons betreft reden genoeg om even stil te staan bij onze thuiswerkplek en werkhouding en ervoor te zorgen dat we voortaan verantwoord thuiswerken.

De inrichting van je werkplek

Een goed ingerichte werkplek is dé oplossing om verantwoord te kunnen werken. Dat velen nog niet op de hoogte zijn van wat een “goed ingerichte werkplek” is, blijkt wel uit de verschillende (verkeerde) werkhoudingen die we op openbare werkplekken tegenkomen. De laptop biedt ons mobiliteit van werken, een groot nadeel is echter dat het toetsenbord aan het scherm vastzit. Zet je het scherm op een goede positie, dan kun je niet meer fatsoenlijk bij je toetsenbord. Zet je het toetsenbord goed, dan moet je letterlijk een duik in je scherm nemen. Bedraagt je beeldschermtijd meer dan 2 uur per dag? Zorg dan voor ergonomische omstandigheden!

R-Go Tools

Ergonomische omstandigheden in jouw werkplek creëer je bijvoorbeeld met producten van R-Go Tools. Zij streven naar gezond beeldschermwerk waarvoor ze verschillende producten ontwikkelen en produceren. Wij lichten 4 van deze producten kort uit.

[divider]Ergonomisch thuiswerken[/divider]

#1 Ergonomische muis

De muis is een oorzaak van veel computer gerelateerde klachten. Wanneer we een standaard muis gebruiken, maken we belastende bewegingen met onze hand en pols die in onnatuurlijke posities gedwongen worden. Een verticale ergonomische muis stimuleert gezonde en natuurlijke bewegingen van je hand en pols. Zo ontlast je je spieren en bevorder je je doorbloeding.

#2 Ergonomisch toetsenbord

Om met rechte polsen te kunnen typen is een ergonomisch gesplitst toetsenbord ontwikkeld. Dit toetsenbord bestaat uit 2 losse delen die je kunt plaatsen waar je maar wil. Zo kun je in vrijwel elke werkhouding gezond typen. Doordat deze ergonomische toetsenborden erg dun zijn, blijven je polsen ontlast tijdens het typen.

#3 Monitorarmen

Wanneer je achter je computer aan het werken bent, heb je al gauw een voorovergebogen houding die nek- en schouderklachten tot gevolg kan hebben. Met alleen een monitorarm heb je dit probleem al gefixt. Met deze tool zet je je beeldscherm gemakkelijk op de perfecte ooghoogte waardoor je automatisch een rechte, gezonde houding aanneemt.

#4 Laptopstandaard

Hoe handig een laptop ook lijkt te zijn, ergonomisch is hij niet. Het toetsenbord, het scherm en de muisbediening kunnen moeilijk allemaal in een gezonde positie gezet worden. Om toch verantwoord te kunnen werken zijn er laptopstandaarden ontwikkeld die je scherm eenvoudig op de goede ooghoogte brengen. Daarnaast kun je dan een los toetsenbord en losse muis gebruiken.

Kortom R-Go Tools heeft het allemaal in huis. Van ergonomische muis, toetsenbord en laptopstandaard tot monitorarmen en meer.

Geniet zonder nekpijn van ergonomisch thuiswerken, enjoy goodlife!

Vind meer gezondheidnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.