daten-in-de-21e-eeuw
daten-in-de-21e-eeuw

Daten in de 21e eeuw

Daten in de manier waarop onze ouders dat vroeger deden is voor ons al lang niet meer voor te stellen. Met de komst van het internet is er een hele hoop verandert. Ook op sociaal niveau is de impact enorm. We praten minder met elkaar Face-to-Face maar, zijn continu bezig met de buitenwereld via online contact. Zelfs de manier waarop wij op zoek gaan naar liefde is de afgelopen jaren snel veranderd. Herken jij je ook in deze moderne manier van liefde ontdekken? Mooi, dan is het tijd om deze goodlife eens goed door te lezen.

De online zoektocht

De liefde van je leven vinden, begint tegenwoordig steeds vaker online. Waar 72% van de koppels vroeger hun partner vond via de studie, is tegenwoordig het internet de grootste koppelaar. App’s als Tinder, Happn en Bumble draaien overuren en koppelen veel jongeren. Maar ook steeds meer 40-plussers daten via online platformen! Vind jij de liefde van je leven ook online?

Funfact: Bij stellen die elkaar via internet hebben leren kennen is het leeftijdsverschil 3,2 jaar. Dat is minder dan van de stellen die elkaar via andere wegen dan internet hebben leren kennen

Verrassingen

Eenmaal die Tinderdate afgesproken? Dan begint het avontuur van het internet. Tegenwoordig hebben nog maar weinig mensen wat te verbergen. Vaak ben je er dus in no time achter wat iemand gestudeerd heeft, wat zijn of haar hobby’s zijn en wie zijn of haar vrienden zijn. Privacy? Dat kennen we niet meer. Superhandig natuurlijk, als je voorbereid op een date wil gaan. Toch haalt dit wel net wat charme weg, vind je niet? Stiekem is er toch niets zo leuk als mysterieus daten.

Hogere verwachtingen

Alles voor the Gram! We doen er alles aan om de meest fantastische foto’s te posten, om zo iedereen te laten zien hoe leuk het leven is. Door al die prachtige plaatjes worden onze verwachtingen van een relatie of een nieuwe liefde steeds groter. Die mooie festival foto’s en kiekjes van die geweldige trip leggen de lat dus steeds hoger, waardoor je eerder teleurgesteld zal worden in de liefde. Ben je er bewust van dat social media en realiteit zeker niet altijd hetzelfde zijn, en haal vooral je voordeel uit de post van anderen. Bekijk het bijvoorbeeld eens als inspiratiebron; Wat doe jij op de ideale eerste date?

Quality time met je telefoon

Je kent het vast wel.. Voor het slapen gaan nog even snel alle nieuwtjes en berichten checken via je telefoon. Lekker romantisch is dat internet zeker niet altijd. We zien steeds vaker dat mensen meer aandacht hebben voor hun telefoon, dan voor hun partner. Er bestaat zelfs een woord voor; “Phubbing”. Probeer eens vaker je smartphone weg te leggen. Dan komt die ouderwetse romantiek vanzelf wel!

Phubbing? Telefoon aan de kant en aandacht op je date, enjoy goodlife!

[divider]De niet-doen dating tips[/divider]

Lees meer over daten voor mannen op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.