beleef-outdoor-avonturen-met-je-eigen-kajak-of-kano
beleef-outdoor-avonturen-met-je-eigen-kajak-of-kano

Beleef outdoor avonturen met je eigen kajak of kano

Peddelen op het water in een kano of kajak, door de natuur met al haar flora en fauna. Wie wil dat nou niet?! Je kunt zelf beslissen of je voor een vredige tocht over het rustige, niet golvende water gaat of juist de sensatie opzoekt en tussen de stromingen door gaat varen. Voor ieder wat wils! Een ding is in ieder geval zeker… Op het water is het eigenlijk nooit saai!

Je eigen kano of kajak

Allereerst leggen we nog even de verschillen tussen de kano en kajak uit. Zo maak je bij een kajak gebruik van peddels met twee bladen, waardoor je gemakkelijk aan beide kanten kunt peddelen en maak je bij een kano gebruik van peddels met één blad. Daarnaast is een kano vaak net wat groter dan een kajak, waardoor deze vaker gekozen wordt voor rustigere tochten. Wanneer je de stroomversnellingen en riviertochten op gaat zoeken, wordt er toch vaak voor een kajak gekozen.

Wanneer je helemaal weg bent van het water, de rivieren, de stromingen, de natuur, de fauna maar ook van de rust op het water en het niet golvende water… Dan is een eigen kano of kajak misschien wel een goede investering! Je kunt je eigen kajak of kano bestellen en vervolgens genieten van het water en alles wat daarbij komt kijken, waar en wanneer je maar wil.

Genieten!

Op het water, in de kano of kajak… waarom eigenlijk? Wij kunnen genoeg redenen bedenken waarom iedereen deze outdoor activiteit eigenlijk wel eens geprobeerd moet hebben. Eigenlijk is er voor iedereen wel een geschikte vaartocht te vinden. Van rustige, mistige meren vroeg in de ochtend en een stadsgracht tot het echte wilde water… pak je kano of kajak en let’s go! Nog niet overtuigd? Lees dan snel onze top 4 reasons why door:

#1 De adrenaline

Een kleine adrenaline rush op zijn tijd, dat vinden we allemaal wel lekker en het water biedt vele mogelijkheden. Vaar richting het wat wildere water en speel in op alle stromingen die jouw kant op komen… het is als skiën in de diepe poedersneeuw: sensatie!

#2 De fauna

De natuur leeft en daar kom je zeker achter wanneer je op het water zit. Vogels, vissen, bevers, etc… Kijk je ogen uit! Vanaf je kano of kajak zit je in de luxepositie en kun je alles in close-up bekijken!

#3 Ontdekken

Verschillende waterrijke gebieden kun je natuurlijk met de auto, fiets of wandelend bekijken. Vanaf het water krijgt zo’n gebied vaak toch net een andere dimensie. Je komt op plekken waar niet iedereen zomaar komt en maakt dan elke keer weer een kleine ontdekkingstocht.

#4 Rust

In Nederland kan het af en toe best lastig zijn om je rust te vinden. We leven in een dichtbevolkt land en wanneer je op zoek gaat naar een rustig plekje, ben je vaak toch niet de enige met dat idee. Met de kano of kajak worden je mogelijkheden vergroot. Er zijn zoveel gebieden op het water te vinden waar je helemaal tot jezelf kunt komen!

Beleef de leukste avonturen op het water met je (eigen) kano of kajak, enjoy goodlife!

Ontdek nog meer ontspanning en sport op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.