echte-mannen-zetten-een-hengeltje-uit-in-het-water
rawpixel

Echte mannen zetten een hengeltje uit in het water

Tijdens de drukte van het alledaagse leven hebben wij mannen een moment voor onszelf nodig om even te kunnen ontspannen. En hoe kunnen we deze rust beter opzoeken dan even aan de oever een hengeltje uit te gooien? Vissen is om te relaxen!

Zo gezond als een vis

Vissen is ontzettend ontspannend, rustgevend en je hebt de tijd om over alles en niets te prakkiseren. Vissers hebben vaak enorm veel geduld en doorzettingsvermogen, aangezien het soms wel een tijdje kan duren totdat een vis toehapt. Uiteraard hoef je niet perse alleen te gaan, het is ook gezellig om in gezelschap te vissen. Daarnaast kun je een speciale band opbouwen met je vrienden. Naast bier drinken, sporten en gamen is het ook wel eens leuk om eens niets tegen elkaar te hoeven zeggen. En toch hebben jullie het waarschijnlijk enorm naar je zin. En oja, gaan vissen betekent niet dat je geen bier kunt drinken. Deze combinatie is juist uiterst geschikt.

[divider]Vissen is goed voor je uithoudingsvermogen[/divider]

Fish finders

Wij hebben een aantal tips op een rij gezet, zodat jij niet met een lege vangst naar huis gaat.

Tip 1: Ga als het regent. Door regendruppels komt er namelijk meer zuurstof in het water terecht en daardoor wordt de vis actiever. Oftewel, hij gaat meer zwemmen en eventueel opzoek naar eten. In de zomer zit er juist minder zuurstof in het water en dus zullen de vissen zich minder gauw laten zien.

Tip 2: De meeste vissen zijn niet de hele dag aan het zwemmen en bewegen. Vooral ‘s ochtends zijn ze meestal de dagelijkse baantjes aan het zwemmen. Dus wil je gegarandeerd zijn dat je een vis vangt, dan zul je toch vroeg je wekker moeten zetten.

Tip 3: Als het erg warm is zoeken mensen graag de schaduw op. Vissen doen precies hetzelfde. Dus ga je alsnog op een warme zomerdag vissen, gooi je hengel dan vooral uit op plekken waar de schaduw op het water aanwezig is.

Tip 4: Wil jij tijd besparen en gewoon per direct de juiste vislocatie spotten? Dat kan met behulp van de Fishfinder van Nauticgear. Hiermee kun jij op gedetailleerde beelden zien waar de vissen zich bevinden. Ook zie jij bijvoorbeeld planten en obstakels. Het bespaart je veel tijd. Ontzettend handig dus. Vis erop los, enjoy goodlife!

Wil jij meer motiverende artikelen lezen? Volg dan lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife voor nog meer leuke nieuwtjes, tips and tricks.