5 dinge5 dingen om te doen op je self care dagn om te doen op je self care dag
5 dingen om te doen op je self care dag

5 dingen om te doen op je self care dag

De zomer staat weer voor de deur en daarmee raakt onze agenda steeds sneller overvol. Om te voorkomen dat je jezelf voorbij gaat met alle drukte, is het slim om een dagje rust in te plannen. Maar wat doe je op zo’n ‘self care’ dagje? Wij hebben een paar activiteiten op een rijtje gezet waardoor jij heerlijk tot rust kan komen.

De grote schoonmaak tijdens self care

Zorg ervoor dat je de zomer in gaat met een fris en fruitig huisje. Ga met een vuilnis door je hele huis en gooi weg wat weg kan. Zo creëer je rust in je woning en in je hoofd. Organiseer bijvoorbeeld je koelkast met handige organizers. Maak je koelkast goed schoon en richt deze daarna weer lekker geordend in. Zo zie je in één oogopslag wat je allemaal in huis hebt.

Bereid een gezonde maaltijd tijdens self care

Neem de tijd om een voedzame en lekkere maaltijd voor jezelf te bereiden. Kies voor verse ingrediënten en geniet van het kookproces. Zet er wat rustgevende muziek bij en maak er een waar culinair ritueel van. Een gezonde maaltijd kan bijdragen aan je algemene welzijn en een gevoel van zelfzorg.

Verhelp met je self care day jouw onzekerheden

Kijk je wel eens in de spiegel en ben je niet 100% tevreden met wat je ziet? Dat overkomt iedereen natuurlijk. Je neus die een beetje scheef oogt, je kaaklijn die misschien wat te zwak is, of vermoeid uitziende kringen rondom de ogen. Je zou op een self care dag ook jezelf kunnen verzorgen met een behandeling die die onzekerheid doet verdwijnen. Bij The Body Clinic werken gespecialiseerde artsen die enkel een natuurlijk resultaat willen behalen. Met een beetje filler kan zo jouw ergste onzekerheid verholpen zijn.

Doe een creatieve activiteit

Creativiteit kan een uitlaatklep zijn voor stress en spanning. Kies een activiteit die je leuk vindt, zoals schilderen, tekenen, schrijven of handwerken. Laat je gedachten de vrije loop en focus je volledig op het creatieve proces. Dit kan een meditatieve ervaring zijn die je helpt om tot rust te komen.

Wees mindful tijdens self care day

Het lijkt overal de kop op te steken: ‘mindfulness’. Een gemakkelijke manier om bewuster te leven en meer in het nu te zijn. Het is een laagdrempelige manier om te beginnen met mediteren. Dit is goed voor je geluk en rust. Je leert jezelf een stuk beter kennen. Begin eens met het lezen van een mindfulness boek.

Ontdek interessante artikelen over psychologie voor mannen op lifestyle blog mensgoodlife.