carpe-diem
Tambako The Jaguar

Carpe Diem

Pluk de dag, we horen en roepen het zo vaak maar doen we dit ook echt? Genieten we wel echt van elk moment? En kan je wel op ieder moment genieten? Het antwoord daarop is: yes you can! De Romeinse dichter Horatius ontwikkelde dit populaire woord die als metafoor dient om; de dag van heden te gebruiken en om niet tot morgen uit te stellen wat vandaag gedaan kan worden.

Start nu met Carpe Diem

Waarom zou je ook wachten? Het leven is daar veel te kort voor, hebben we perse een impactvolle gebeurtenis nodig om dit in te zien? Dat lijkt me niet. Ga eens rustig zitten, denk eens na wat je allemaal al geleerd hebt in je leven en wat je al in je draagt. Nu je dit gedaan hebt, kan je vervolgens eens nadenken wie je bent. Wie je wilt zijn en waar je nu echt zin in hebt. Wat zou jou nu, maar dan ook echt nu, gelukkig maken? Vertaal die gedachte in de praktijk. Door actie achter je gedachten te zetten en doe wat je anders misschien zou uitstellen tot morgen.

Leef in het nu

Wees niet bang voor het spook van de toekomst, of het schim van het verleden, maar sla de verliefde armen vast om het levende, gloeiende Heden! Pluk de dag ofwel: Carpe Diem. Dat doen wat je echt nu zou willen doen voelt in het begin een beetje raar, maar het is echt een effectieve weg om geluk te vinden in jezelf. Zo kan het bijvoorbeeld raar voelen om een keer door de regen te rennen in je t-shirt, of van een berg af te springen in het water of eens in het zand te zitten met je ogen dicht en alleen maar naar de zee te luisteren. Zelf heb ik een keer op vakantie een paar uur lang bij een cafeetje met een cappuccino gezeten en om me heen gekeken, ik deed echt niets en het was heerlijk. Ik genoot van de dag en leerde veel door echt te kijken naar wat ik zag.

Ga op reis

Maak die verre reis naar Costa Rica, durf van baan te wisselen, kies voor een mooie avond naar de film in plaats van thuis zitten te piekeren over morgen. Er zijn mensen die zelfs niets anders doen dan waar ze wezenlijk zin in hebben, het lijkt alsof ze geen rekening houden met andere mensen of dat ze niets bereiken, maar niets is minder waar. Zij zijn vaak het gelukkigst. Zij zijn puur, door te doen waar ze in geloven. Dat is nog eens een mooi geloof!

Wees jezelf met carpe diem

Zijn wie je bent en dat alleen maar door “Carpe diem”. Sta eens een keer op en bedenk je wat je die dag allemaal wilt doen in plaats van wat je moet doen. Want als je verplichtingen niet bevallen, draai dan je gedachten om en verplicht jezelf wat je wel bevalt.

Zorg goed voor jezelf en ga voor Carpe Diem, enjoy Goodlife!!

Ontdek meer inspiratie op mensgoodlife, jouw lifestyle blog voor mannen.