hoe-complimenten-ontvangen
hoe-complimenten-ontvangen

Hoe compliment ontvangen

Wees een man en neem complimenten met klasse aan. Hoe compliment ontvangen? Dit doe je aan de hand van een aantal tips, gebaseerd op drie categorieën: negeren, ontkennen en teruggeven.

Compliment negeren

Negeren: de ontvanger ontwijkt het compliment. Dit kan omdat hij het niet gehoord heeft of omdat hij het niet direct ziet als een compliment. Voorbeeld: “je speelde erg goed tijdens de wedstrijd“, antwoord: “ja ach ik heb een enorme dorst, zullen we wat drinken?“. Advies: neem het compliment in klasse aan: “bedankt, het ging inderdaad goed en jij zou het vast ook goed gedaan hebben“.

Compliment ontkennen

Ontkenning: de ontvanger wil het compliment niet aannemen en ontkent het gegeven wordt compleet. Voorbeeld: “nou jullie klonken erg goed vandaag!“, antwoord: “nou het klonk nergens naar hoor“. Advies: herhaal het gegeven woord en voeg je dank daaraan toe: “je vond het goed klinken begrijp ik? Dat is nog eens fijn om te horen“.

Het boomerang effect

Boomerang: de ontvanger geeft een compliment en jij geeft er meteen een terug. Voorbeeld: “wat zie jij er vandaag goed gekleed uit“, antwoord: “nou jij mag er anders ook wel wezen hoor!“. Advies: neem complimenten aan, geniet ervan en wees zo vrijgevig om er meteen een terug te geven.

Compliment ontvangen, je kunt het!

Wees dankbaar, accepteer een compliment en geef de ander er een terug. Be good, enjoy Goodlife.

Check dit leuke boek over complimenten voor nog meer tips…

Ontdek meer gezondheid voor mannen op lifestyle blog mensgoodlife.