positief-denken-doe-je-zo
Piksel

Positief denken doe je zo

Sta sterker in het leven en voed jezelf met positiviteit door positief te denken en te genieten van ieder moment. Positief denken doe je zo: Iedereen maakt zich wel eens zorgen over bepaalde situaties in het leven, het is dan juist zaak om je negatieve gedachtes om te zetten in positieve energie. Dus of je het nu druk hebt of je even niet weet wat je wilt… Don’t worry de volgende Goodlife tips gaan je helpen!

1. Doe dingen waarmee jij je nuttig en blij voelt

Maak iedere dag een lijst met dingen waarbij jij je beter voelt. Zo kan je bijvoorbeeld lekker naar de gym gaan, dansen of een stuk hardlopen of lekker creatief zijn en schilderen of tekenen. Het maakt niet uit wat het is, als je maar doet waar jij van houdt. En ja drie uur achter een stuk series kijken mag ook… Zo lang het je maar een fijn gevoel geeft. Al doe je iedere dag maar een klein stukje van dat wat je leuk vindt, zolang jij je ziel maar voedt zit je goed.

2. Luister naar vrolijke muziek

Zet je favoriete muziek op en ga er helemaal in los, doe je ogen dicht, voel de muziek en geniet. Muziek is erg persoonlijk, de één houdt van een dikke banger, de ander van een romantico flow en weer een ander van rustgevende muziek. Het maakt niet uit wat voor muziek het is, zolang jij je er maar goed bij voelt. Zet een hele playlist met lekkere nummers op je telefoon en draai ze grijs.

Deep House artiest Vanderboom bezorgt je goodlife met zijn mixtape “Ethereal Drift – Vanderboom – Mixtape April 2014“. Zet hem op en geniet vooral van: 06:05 minuut en 41:10 minuut. Tip: download de mixtape via SoundCloud, het kost je slechts één like.

3. Doe iedere dag je best er mooi uit te zien

Ja het klinkt heel erg afgezaagd, maar niets is minder waar dan dat jij je fijner voelt als je er goed uit ziet. Scheer of trim die baard, breng je haar in model met een gelletje, trek je mooiste kleren aan en je voelt je gelijk beter. En als je dit te veel tijd kost, sta dan 10 minuten eerder op want je krijgt er veel meer energie voor terug.

4 . Bepaal korte termijn doelen

Net als vele anderen heb je grootste plannen, de kunst is om hier niet van te schrikken. Hak je grootste doelen in behapbare stukjes en vier iedere stap die je hebt behaald. Het zijn de kleine succesjes in het leven die voor een vibe zorgen en je positieve energie geven.

5. Maak een lijst van dingen die je behaald hebt

Als je tegen het einde van je doel zit, kan het soms erg beangstigend zijn om na te denken over de volgende stap. Nog beangstigend is het als je eenmaal op dat punt zit. Een full-time accountancy job met daarnaast een kind en een master diploma, het zijn allemaal dingen waar je juist trots op moet zijn. Hang een lijst op in je huis met je grootst behaalde doelen en herinner jezelf aan deze mooie dingen en dat: dag in, dag uit.

“A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.” – Winston Churchill

6. Blijf bezig

Het meest funeste dat je kunt doen is niets doen. Niet dat je de kans loopt dat jij je verveelt, nee erger nog je gaat denken en soms zelfs piekeren. Bezig zijn is simpelweg het beste excuus aan jezelf om aan te geven dat je geen tijd hebt voor negatieve gedachtes. En als jij je echt even niet lekker voelt, lach je dan dubbel aan grappige filmpjes op YouTube. Het internet zit er vol mee en bezorgt je een goodlife, waar en wanneer jij het maar wil.

7. Besef dat dit jouw leven is

Het is het enige en belangrijkste bezit is jouw leven. Alleen jij bepaald wat jij toelaat in je leven en er is niemand die daar iets over te zeggen heeft. Waarom zou jij je tijd nog verdoen aan het eindeloos analyseren van situaties? Gaat dat nog iets veranderen? Negatieve gedachtes, twijfels en zorgen veranderen de toekomst niet. Doe waar jij echt in gelooft en volg je hart, dan zit je altijd goed. Positieve gedachten creëren positieve momenten.

Sta stil bij de positieve dingen in het leven en geef negatieve gedachtes géén kans. Enjoy Goodlife!

Met dank aan: Kelsey Clark

Check meer psychologie voor mannen op lifestyle platform mensgoodlife.