de-relatie-spanning
de-relatie-spanning

De relatie spanning

Bijna 40 procent van de huwelijken strandt. Volgens gegevens van het CBS zijn de vier meest voorkomende redenen: op elkaar uitgekeken zijn, geen vertrouwen meer in elkaar hebben, botsende karakters en verliefdheid op iemand anders.

Dip in relatie

Twee van de drie stellen ervaren een significante dip in hun relatie wanneer ze kleine kinderen hebben. In deze periode ben je erg afhankelijk van elkaar. Door vooral weinig slaap zie je bij deze groep een duidelijke piek in het aantal echtscheidingen. Relatietherapie kan helpen echter de drempel is erg hoog. Therapie betekent een faalgevoel. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat stellen die in therapie gaan, gemiddeld al zes jaar relatieproblemen hebben. In die tijd kunnen allerlei verkeerde patronen inslijten, zodat de verwijdering groter wordt en de slagingskans van de therapie kleiner.

Neem actie

Toch zijn er wel activiteiten te ondernemen om de relatie zelf te verbeteren. Het hebben van een gezond seksleven hoort daar bij. Hoe regelmatig het intiem contact hoe hechter de band wordt met elkaar. Er is geen norm aan te geven hoeveel keer dat moet gebeuren. Geplande seks is dikwijls moordend, maar een vaste dag of avond is niet verkeerd. Voor veel mensen is variatie in de seksbeleving stimulerend.

Sexspeeltjes

Het gebruik van sexspeeltjes kan een hulpmiddel zijn. Er zijn er voldoende verkrijgbaar zoals een vibrator en anus dildo, maar ook mooie en spannende lingerie kan bij het voorspel gebruikt worden. Belangrijk is dat de partners weten wat de ander graag wil. Dit betekent communiceren en eerlijk en open zijn. Toegeven dat je bijvoorbeeld opgewonden raakt van bondage of dat je een zwak hebt voor leren kleding.

De gemiddelde leeftijd om te scheiden is in Nederland 43 jaar voor vrouwen en 46 jaar voor mannen. Dan hebben de eerste beproevingen van het leven zich meestal wel aangediend. Élke langdurige relatie krijgt met tegenslag te maken. Ziekte, rouw, ontslag, faillissement. En je kunt niet ontkennen dat die externe factoren je relatie beïnvloeden. Om je relatie goed te houden is het van belang te beseffen wat er uniek is aan je partner.

Geef niet zomaar op en werk aan je relatie, enjoy goodlife!

Ontdek meer seks blogs op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.