lelo-hex-condoom-voorkom-een-soa
LELO

LELO HEX condoom: voorkom een SOA!

Een condoom is het enige anticonceptiemiddel dat voorkomt dat jij een SOA krijgt of verspreidt. Verder kan geen enkel ander anticonceptiemiddel voorkomen dat jij of iemand anders een SOA overdraagt. Toch geeft maar 23% van de ondervraagde mensen in 2018 aan dat zij vaak condooms gebruiken en maar 22% geeft aan nooit seks te hebben zonder. Daarentegen geeft 29% toe nooit seks te hebben met condoom. Hier moet verandering in komen want een SOA kan tot ernstige gevolgen leiden.

Mannen denken vaak dat kapotjes de pret verpesten, maar de Zweedse condooms van LELO doen wonderen! De flinterdunne LELO HEX vindt balans tussen genot en veiligheid.

Gevolgen SOA

Je hebt SOA’s in allerlei soorten, maten en kleuren. Chlamydia, genitale wratten, gonorroe, hepatitis B, herpes genitalis, hiv en syfilis zijn seksueel overdraagbare aandoeningen die veel voorkomen. Wanneer je onveilig seks hebt gehad, is het belangrijk dat je je zo snel mogelijk laat testen. Wanneer je namelijk te lang met een SOA rond loopt kunnen er ernstige gevolgen aan vastzitten, bijvoorbeeld een ontsteking in de bijbal, urinebuis of prostaat. Daarnaast kan het zelfs lijden tot tijdelijk verminderde vruchtbaarheid. Heb je dus onveilig seks gehad? Wacht niet langer en neem snel contact op met de GGD.

Waarom geen condoom?

Onderzoek wijst uit dat mensen veelal geen condoom gebruiken doordat zij al gebruik maken van andere anticonceptiemiddelen, bijvoorbeeld de pil. Als tweede reden noemt men het ongemak als belangrijke factor. Daarnaast denken mannen vaak dat zij minder zullen presteren met condoom om of vinden ze het dat het the mood verpest.

[divider]Gebruik condooms en enjoy Goodlife[/divider]

LELO HEX condoom

In 2016 maakte het LELO HEX condoom haar intrede in de markt. Dit voorbehoedsmiddel kan niet scheuren en is zó flinterdun dat het de lichaamswarmte doorlaat. Je zult dus amper doorhebben dat je er een gebruikt tijdens de seks. Bovendien is in 2017 een nieuwe variant uitgebracht, namelijk de LELO HEX Respect XL condoom. Dit condoom is speciaal voor de groot geschapene onder ons.

Wil jij meer lezen over gezondheid? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen Mensgoodlife!