wat-heb-jij-verstopt-in-je-nachtkastje
wat-heb-jij-verstopt-in-je-nachtkastje

Wat heb jij verstopt in je nachtkastje?

We zijn steeds meer thuis en dat betekent dat er meer tijd is in de slaapkamer. Je slaapkamer is een plek van rust, maar ook de plek waar the magic happens. Wat zijn de 4 essentiële dingen die je vind op of in je nachtkastje?

#1 Een goed boek

Je nachtrust kan flink verstoord worden door het kijken naar een telefoon of tv voor het slapen gaan. We moeten ons zo goed mogelijk loskoppelen om onze hersenen af te sluiten en zo diep mogelijk in slaap te vallen. Blauw licht van je device geeft je hersenen het gevoel dat het dag is, waardoor je automatisch wakkerder wordt. Ook wordt door het blauwe licht minder melatonine aangemaakt. Laat dat nou hét stofje zijn dat ervoor zorgt dat je lekker slaapt. Een van de pro-tips is daarom het lezen van een goed boek. Lezen heeft een ontspannend effect en maakt het makkelijk om de gedachten van de dag lekker te laten varen. Zo trekt het ons even los uit de dagelijkse sleur. Een boek hoort daarom zeker thuis in je nachtkastje.

#2 Wekker

De basis van een goed nachtkastje is natuurlijk een wekker. Goed wakker worden geeft jou een voorsprong op de dag. Ben jij slecht in uit bed komen? Dan hebben wij de tip: Zoek zo snel mogelijk het licht op. Doe als je wekker gaat meteen de gordijnen open, de lampen in je slaapkamer aan of gebruik een wake-up light. Zo wordt opstaan een stuk makkelijker!

#3 Water op je nachtkastje

Water drinken is gezond! Dat weten we allemaal. Maar wist je ook dat het drinken van water ervoor zorgt dat je beter slaapt? Je lichaam kan beter ontspannen en je zult de volgende dag heerlijk uitgerust wakker worden (mits je genoeg slaapuren pakt natuurlijk). Hydrateer je lichaam goed in de avond en eventueel bij het wakker worden ’s nachts. Zo heb je minder last van ochtendhoofdpijn, verbrand je meer calorieën en zal het lichaam meer afvalstoffen afvoeren. Aanrader dus!

#4 Spannende essentials

Ben ready voor to get fysical? Spannende speeltjes, condooms en een lekker glijmiddel horen natuurlijk ook thuis in jouw nachtkastje. Of je nu vaker een dildo of condooms gebruikt, het is zeker een goede beslissing om dit binnen handbereik te houden.

Genieten in de slaapkamer begint met een gevuld nachtkastje, enjoy goodlife!

Wil jij meer lezen over lifestyle? Check dan onze andere lifestyle blogs voor mannen op lifestyle platform mensgoodlife.