Zijn seksspeeltjes voor mannen nog steeds een taboe?

Bij sommige mensen rust er nog steeds een taboe over het gebruik van seksspeeltjes voor mannen. Toch wordt het gebruik van mannen seksspeeltjes steeds populairder. De helft van de mannen heeft namelijk wel al eens een seksspeeltje gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld een cockring zijn maar ook een masturbator. Maar wat zijn de belangrijkste kenmerken waaraan we kunnen zien dat het seksspeeltjes taboe steeds meer verdwijnt onder mannen?

Vraag = aanbod

Zoals je wellicht is opgevallen wordt het aanbod seksspeelgoed steeds uitgebreider. En zoals we bij de lessen economie hebben geleerd: het aanbod zal toenemen als gevolg van een grotere vraag naar een bepaald product. Deze trend zien we dus ook bij het speelgoed voor mannen. Er zijn momenteel veel verschillende playtoys op de markt. Bijvoorbeeld de pocket pussy. Deze kleine masturbators in de vorm van kunstvagina’s geven een stimulerend gevoel aan de penis.

Sex-periment

Tegenwoordig wordt er ook steeds meer door partners geëxperimenteerd in bed. Een bekend seksspeelgoed onder partners is de buttplug. Een buttplug kan door zowel mannen als vrouwen gebruikt worden. Bij mannen geeft het een stimulerend gevoel aan de prostaat. Het gebruik van anaal speelgoed wekt vaak een spannend gevoel op bij stellen, aangezien het dus eigenlijk tegen de taboes van vroeger in gaat.

[divider]Seksspeelgoed kan zorgen voor betere bedprestaties[/divider]

Nog meer voordelen van seksspeelgoed…

Het gebruik van seksspeelgoed brengt nog meer voordelen met zich mee voor de man. Volgens verschillende onderzoeken zou het solo-gebruik van sextoys namelijk bij kunnen dragen aan de bedprestaties van de man. Over het algemeen hebben mannen die regelmatig een toy gebruiken minder last van erectiestoornissen tijdens de seks. Bovendien leer je nog beter wat je fijn vindt en kun je dit ook makkelijker aangeven aan je bedpartner.

We kunnen dus concluderen dat het gebruik van seksspeelgoed steeds normaler wordt gevonden. Voel je dus ook vrij om je verhalen te delen met je beste vriend of vriendin (wanneer je denkt dat de ander het ook kan waarderen). Wil jij meer lezen over seks en gezondheid? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.