is-uitslapen-nou-wel-of-niet-gezond-voor-je-lichaam
Pixabay

Is uitslapen nou wel of niet gezond voor je lichaam?

Hoe graag we deze vraag over uitslapen ook met een volmondige JA willen beantwoorden, zo simpel is het niet… Waarom vertellen we je in dit artikel.

Enerzijds is het onderzocht en tevens bewezen, uitslapen is gezond! Mensen die in het weekend slaapuren inhaalden, hadden een gezondere Body Mass Index (BMI). Dit zou te maken hebben met het feit dat deze bijslapers meer uitgerust waren en daardoor weldoordachte keuzes (wat betreft sport en voeding) maakten.

Goed slapen is belangrijk

Anderzijds is een regelmatig slaappatroon beter. Onregelmatige nachten kunnen leiden tot een slecht humeur, een ongezond lichaam en vermoeidheid.

Al met al is het beter om doordeweeks te streven naar een regelmatig slaapritme en hoeven we geen schuldgevoel te krijgen wanneer we in het weekend lekker uitslapen.

Healing muziek voor goede nachtrust

Goede muziek zorgt voor een goede slaap en dat is erg belangrijk als je goed voor jezelf wilt zorgen. Speel deze muziek af en je zult gegarandeerd beter slapen.

Ontdek meer gezondheid nieuws op lifestyle platform mensgoodlife. Het platform voor de gezonde man die goed voor zichzelf zorgt. Val dus niet in slaap en lees onze andere artikelen op lifestyle nieuws blog mensgoodlife. Het blog waar je niet op uitgekeken raakt.