rugklachten-zo-slaap-jij-iedere-nacht-weer-als-een-roosje
rugklachten-zo-slaap-jij-iedere-nacht-weer-als-een-roosje

Rugklachten? Zo slaap jij iedere nacht weer als een roosje!

Heb jij vaak rugpijn als je wakker wordt? Zit je niet lekker in je bureaustoel door vervelende rugklachten? Grote kans dat de manier waarop je slaapt hier de oorzaak van is. Hier kun je zelf gemakkelijk wat aan doen. Heb je een 1-persoonsbed? Dan ben je mogelijk op zoek naar een ondersteunende matras 80×200 cm, en een goed kussen om deze rugklachten tegen te gaan. Lees snel verder en wees die onaangename rugklachten de baas!

Het juiste matras

Een goede en comfortabele nachtrust begint allemaal bij het juiste matras. Dat is voor iedereen anders. Het is belangrijk dat je wervelkolom in een rechte lijn ligt. Een zacht matras klinkt lekker, maar geeft je romp weinig steun. Een te hard matras zorgt daarnaast voor te veel druk. Kies daarom een matras dat je hele lichaam gelijk ondersteunt. Ook je lighouding heeft veel impact op je rug; probeer je benen niet op te trekken. Heb je een 1-persoonsbed maar wil je iets meer ruimte dan de standaard 80×200 maat? Een matras 90×200 cm zorgt voor voldoende beweegruimte waardoor je comfortabeler ligt en een minder belastende houding aanneemt!

Het perfecte kussen

Ook het juiste kussen kan veel betekenen voor je nachtrust en je slaaphouding. Met het kiezen van een kussen let je er ook op dat je wervelkolom recht ligt. Ook dit is voor iedereen anders. Het ligt er vaak aan of je op je rug, je zij, of je buik slaapt. Een zijslaper zorgt ervoor dat zijn schouders niet op het kussen liggen. Als je een rugslaper bent, ga je voor een kussen wat hoger is bij je nek dan bij je hoofd. Daarnaast ga je als buikslaper juist voor een extra dun kussen. Heb je nog meer ondersteuning nodig? Denk dan eens aan een neksteunkussen die extra comfort biedt aan je nek.

Regelmatig stretchen

Naast een goed matras en het juiste kussen, gaat stretchen een hoop klachten tegen. Rek daarom regelmatig al je spieren uit. Dit zorgt voor zo min mogelijk spanning in je lichaam en zorgt voor een ontspannen lighouding. Daarnaast zorgt het voor een sterkere rug, wat rugklachten effectief tegengaat. Als we wakker worden stretchen we vaak ons lichaam helemaal uit. Voordat je het bed uitstapt, heb je je eerste rekoefening dus al gedaan. Probeer ook oefeningen als het aanraken van je tenen en je schouders rollen om de spanning in je rug tegen te gaan.

Zoals je ziet, kun je een aantal dingen doen om rugklachten door het slapen tegen te gaan. Het juiste matras moet niet te hard, maar ook niet te zacht zijn. Ook het perfecte kussen zorgt voor een goede slaaphouding. Tot slot ben je met regelmatig stretchen rugpijn voor en ga je het in de toekomst tegen. Dus, kies het juiste bed en pak rugklachten aan.

Voorkom rugklachten en ontdek meer handige tips om te slapen op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.