verbeter-je-slaap-om-nog-frisser-voor-de-dag-te-komen
verbeter-je-slaap-om-nog-frisser-voor-de-dag-te-komen

Verbeter je slaap om nog frisser voor de dag te komen

Een goede nachtrust helpt jouw op weg voor een fantastische dag! Er is niets fijner dan heerlijk wegvallen in je zachte matras, maar het heeft ook heel veel voordelen. Als jij goed slaapt ben je scherper, alerter, positiever en vrolijker. Kortom je komt frisser voor de dag! Verbeter je slaap om nog frisser voor de dag te komen met onze tips.

Voorkom slaap problemen!

Je hebt vast weleens gehoord dat een goede nachtrust essentieel is voor je gezondheid. Toch kan het weleens voorkomen dat je wat extra slaap nodig hebt en je dus wat extra uurtjes in bed blijft liggen. Maar wanneer je hierdoor wakker wordt met rugpijn, nekpijn of een stijve nek, kan dit ook weer negatieve gevolgen hebben voor je dagelijks leven. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van je matras en beddengoed.

Een goed matras

Het kopen van een goed matras kan een echte lifesaver zijn! Een goed matras kan je namelijk veel comfort bieden en helpt om je lichaam goed te ondersteunen tijdens het slapen. Wanneer een matras oud en versleten is zorgt dit voor minder comfort, maar misschien ook zelfs voor pijnlijke klachten. Daarom is het belangrijk om op tijd je matras te vervangen. Als richtlijn kan je aanhouden dat een matras zo’n 8 tot 10 jaar meegaat. Hierna is het dus het beste om een nieuwe aan te schaffen.

Slaap goed in passend beddengoed

Maar het gaat niet alleen om het matras. Het juiste beddengoed kan ook een groot verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan een kussen dat goed past bij je slaaphouding. Of een dekbed dat zorgt voor voldoende ventilatie en warmteafgifte. Zo lig je niet te zweten of te rillen gedurende jouw welverdiende nachtrust!

Voorkom schermen voor je gaat slapen

Wanneer je ’s avonds naar een beeldscherm kijkt maakt je lichaam geen melatonine aan. Je lichaam begint dan pas met de melatonineproductie als je rustig in bed ligt, waardoor het heel lang kan duren voordat je je moe voelt en in slaap valt. Wil jij beter of meer slapen? Leg die schermen dan weg minstens 2 uur voor je naar bed wil, of zet het blauwe licht uit.

Drink voldoende water

Soms zit verbetering hem in de kleine dingen. Voor een betere nachtrust is het namelijk ook belangrijk dat je lichaam zich goed voelt. Het drinken van water tijdens de dag én voor je gaat slapen maakt bijvoorbeeld een gigantisch verschil. Het houdt de vochtbalans in je lichaam op peil en houdt je lichaam in balans. Dat zorgt ervoor dat je je lichaam beter ontspant waardoor je slapeloosheid kan voorkomen

Een betere slaap kan zorgen voor meer energie en minder stress. Maar het heeft ook een positief effect op ons lichaam. Een goede nachtrust helpt bij het ondersteunen van ons immuunsysteem, geheugen, concentratie en stemming. Ga dus voor een frisse start van de dag en enjoy the good life!

Ontdek meer nachtrust voor mannen blogs op lifestyle platform mensgoodlife.