10-opvallende-feiten-over-magento
10-opvallende-feiten-over-magento

10 opvallende feiten over Magento

Met een prachtig ontwerp, robuustheid en geavanceerde technologie is het open-source e-commerce webshop platform Magento al 12 opeenvolgende jaren marktleider op het gebied van e-commerce software.

Gratis webshop

Verschillende platforms kwamen eerder al op de markt. Maar de open source code, de gratis beschikbaarheid en geavanceerde functies hebben ervoor gezorgd dat online winkeleigenaren Magento snel accepteerden. In dit blog brengen we de verbazingwekkende feiten van Magento naar voren over wat dit platform in de tijd sinds zijn oprichting heeft bereikt.

1. Meer dan 250.000 verkopers die Magento kiezen

Magento is het op één na populairste e-commerceplatform. Hoeveel online webshops gebruiken Magento? Magento heeft een klantenbestand van meer dan 250.000 bedrijven, volgens officiële informatie. De manier waarop verkopers dit platform kiezen voor hun online winkel heeft de groei en populariteit van Magento een boost gegeven. Het aantal sites dat Magento gebruikt, is in maart 2017 en augustus 2018 in aantal verdubbeld.

2. Magento ondersteunt 1,2% van de online webshops wereldwijd

Magento is een functie-rijke applicatie voor het bouwen van webwinkels dat zich onderscheidt met andere CMS-platforms zoals WordPress of Drupal. Magento heeft nog steeds een aanzienlijk marktaandeel in de categorie CMS-toepassingen, ondanks het zelfstandige eCommerce-platform.

3. Duizenden thema’s en extensies

Het is een feit dat Magento een verzameling van meer dan 9.000 extensies heeft. Ongeveer de helft daarvan betreft Magento 1, de rest is voor Magento 2. Webontwikkeling van een online winkel wordt eenvoudiger met de snelle installatie van extensies.

Webshop van de toekomst

Dit specifieke Magento-feit trekt vooral ontwikkelaars aan, of ze nu beginners of experts zijn. Het toevoegen van een functie met behulp van een extensie bespaart veel tijd en budget. Het is een geweldige ​​oplossing die tegelijkertijd snel, effectief en betaalbaar is. Daarom zijn er zoveel fans van Magento over de hele wereld te vinden.

4. 200.000 Magento-ontwikkelaars

Het platform heeft een enorme gemeenschap van professionele ontwikkelaars. Ze helpen verkopers bij het ontwikkelen van een webwinkel vanaf het begin, door een specifieke functie toe te voegen of door de gebruikerservaring van hun bestaande webshop te verbeteren. Daarom is dit Magento-feit behoorlijk overtuigend voor nieuwe online winkeleigenaren.

5. Grote merken gebruiken Magento

De schoonheid van Magento ligt in het creëren van een online winkel zo klein als een lokale speelgoedwinkel en tegelijkertijd zo groot als een wereldwijd merk. Enkele bedrijven die Magento gebruiken zijn Ford, Samsung, Olympus, Omega Watches en nog veel meer.

Om de aanwezigheid van dergelijke grote merken op het web te beheren, moet Magento duurzaam genoeg zijn. Zeker wanneer er een enorme toestroom van internetgebruikers is. Bijvoorbeeld op evenementen en in winkels. Daarom is dit de belangrijkste reden waarom Magento voor B2B wordt gebruikt.

6. Per dag 5000 downloads

Het jaar waarin Magento werd uitgebracht, wist het 500.000 downloads te behalen. Een enorm succes dat met de dag toenam. Volgens de Magento-statistieken bedient het platform zijn gebruikersbestand met 5000 downloads per dag. Daarom vinden we ook dat is niet gek is, een hoog aantal downloads en fans dus.

7. Adobe kocht Magento voor 1.68 miljard dollar

Een van de meest fascinerende feiten van Magento is dat Adobe (een softwarebedrijf dat bekend staat om zijn creatieve en multimediatoepassing) Magento in 2018 voor een gigantisch bedrag van $1,68 miljard heeft overgenomen.

Adobe is van plan het samen te voegen met zijn cloudervaring om zo het platform op een volgende niveau te brengen. Ook wij vinden dit groots nieuws dat we graag met jou delen. want je ziet het niet zo’n grote overname.

8. Veilige transacties

De collectieve verkoop van e-commerce bedrijven en serviceproviders op Magento bedraagt ​​jaarlijks $155 miljard. Magento beheert trots elke transactie met zijn veilige platform. Daarmee is de kans groot dat jij wel eens hier weleens iets op gekocht hebt.

9. Magento is populairder dan je denkt

In de zoekmachine Google wordt de term ‘Magento’ vaker doorzocht dan de werkelijke term ‘ecommerce’. Ook termen als Magento Webshop, Magento hosting en andere direct gerelateerde zijn enorm populair. Dit toont de populariteit, nieuwsgierigheid en vraag van het platform aan onder zijn doelgebruikers. Daarom denken we dat Magento een serieus platform is voor iedere startende of gevorderde ondernemer.

10. Mogelijkheid om meerdere winkels te beheren

Magento is een uniek e-commerceplatform, waarmee verkopers meerdere winkels kunnen beheren vanuit een centraal dashboard. Daarom ook weer hier het advies om dit filmpje eens rustig te bekijken je e te laten inspireren, want Magento is absoluut de moeite waard.

Ontdek meer ondernemersnieuws voor mannen op lifestyle platform mensgoodlife.