3-tips-voor-meer-bezoekers-naar-je-website
3-tips-voor-meer-bezoekers-naar-je-website

3 tips voor meer bezoekers naar je website

Hoe krijg je meer bezoekers op je website?

Natuurlijk wil je meer bezoek op je website, want dat zorgt voor meer zichtbaarheid. Iedere bezoeker op je site is een potentiële klant. De mogelijkheden liggen dan ook voor het oprapen, maar vaak laten we die kansen onbenut. Maar hoe creëer je nou meer bezoekers op je site?

[divider]3 tips voor meer bezoekers naar je website[/divider]

TIP 1: Blog minimaal 1 keer per week

En liever vaker. Content is ontzettend belangrijk voor zoekmachines. Hoe meer nieuwe, kwalitatieve content je produceert, hoe meer autoriteit je website krijgt. Bloggen is daarnaast de perfecte manier om in te gaan op specifieke zoekvragen van jouw potentiële klanten. Als jij vragen beantwoordt, bouw je meer vertrouwen op en word je gezien als specialist in jouw vakgebied. Let er wel op dat blogs echt kwalitatief goed moeten zijn. Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Vroeger was dat anders, maar tegenwoordig hecht Google én de bezoeker meer waarde aan de kwaliteit en gebruikerservaring. Een voordeel van de blogs, is dat je deze ook meteen kunt delen op social media en zo dus ook dáár meer bereik krijgt. Het is beter om alle mogelijke opties aan te pakken. Houd er rekening mee dat het wel enkele maanden kan duren tot blogs echt goed ranken op websites. Probeer dus zo tijdloos mogelijk te schrijven.

TIP 2: Verbeter je lokale vindbaarheid

Een flink gedeelte van de zoekintenties in Google zijn lokaal georiënteerd. Ook is het vaak extra fijn als bezoekers uit de buurt komen, want doorgaans kiezen ze een bedrijf dat makkelijk bereikbaar is voor hen. De lokale vindbaarheid verbeter je door bijvoorbeeld een Google Mijn Bedrijf aan te maken, lokale recensies te krijgen en door vermeldingen te krijgen op bijvoorbeeld startpagina’s of de telefoongids. Zorg ook dat je woonplaats of vestigingsplaats duidelijk op de website zichtbaar is. Blogs schrijven over lokale zaken kunnen hier ook aan meehelpen.

TIP 3: Zorg voor een snellere website

Grote afbeeldingen en een onbetrouwbaar hostingbedrijf, zorgen ervoor dat je website langzamer wordt. En dat wil je niet. Snelle websites hebben in zoekmachines zoals Google een streepje voor op tragere websites. Het sneller maken van een website is vaak wel wat technischer. Meestal helpt het al om kleinere afbeeldingen te hebben. Vaak zien ze er dan nog steeds mooi uit, maar zijn ze wel een stuk kleiner. Maak je gebruik van WordPress? Beperk dan zoveel mogelijk het aantal plugins.

Vraag het aan een specialist

Meer bezoekers website? Die vraag stellen maandelijks honderden ondernemers. Voor alle bovenstaande genoemde zaken, helpt het om een specialist in te huren. Een goede tekstschrijver weet precies hoe je blogs schrijft die voor zowel zoekmachines als lezers interessant zijn. Om een site sneller te maken, kun je gebruikmaken van een gespecialiseerde SEO-specialist. Besef dat je met goede SEO al snel veel meer bezoekers krijgt. De investering verdient zich uiteindelijk wel terug. Wil je gebruikmaken van een specialist? Bekijk dan goed het portfolio van het bedrijf, zodat je weet dat deze echt verstand van zaken heeft.

Ontdek meer ondernemerstips op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.