een-nieuwe-website-opzetten-zo-doe-je-dat
een-nieuwe-website-opzetten-zo-doe-je-dat

Een nieuwe website opzetten, zo doe je dat!

Het internet. Je beste vriend bij het doen van je bankzaken, het beantwoorden van al je vragen, het bijhouden van je afspraken. Maar ook bij het vergelijken van allerlei producten en bedrijven.

Of je nou een goedlopend bedrijf hebt, of je bedrijf nog moet starten: een goede website is erg belangrijk. Het is een onmisbare schakel tussen jouw zaken en je klanten. Wat voor soort website past bij het bedrijf en hoe bereik je het doel dat je in gedachten hebt? Wie is jouw belangrijkste doelgroep? En hoe laat ik een goede website bouwen?

[divider]Een geoliede onderneming[/divider]

Een website bouwen

Een goed begin is het halve werk. Zo ook bij het bouwen van jouw nieuwe site. Soms kan het best lastig zijn om inzicht te krijgen in de behoefte van je klanten. Bekijk je bedrijf dus vanuit de ogen van je doelgroep. Sluit de look and feel van de site aan bij je doelgroep? En is de communicatie makkelijk te begrijpen?

Verder is het belangrijk dat je een idee hebt van de verschillende doelen van de site. Ga je producten verkopen? Of is het vooral belangrijk dat de bezoekers veel informatie kunnen terugvinden en een afspraak kunnen maken? Er zijn eindeloos veel mogelijkheden op het internet. Dit maakt het leuk en uitdagend, maar soms ook erg lastig. Een website laten maken is daarom voor veel bedrijven een ideale oplossing. Laat een website bouwen die goed werkt én er mooi uitziet. Zo haal jij die nieuwe klanten binnen!

Een eigen webshop

Kopen, kopen, kopen! We doen het massaal online. Black-friday, Cyber-monday of gewoon op een regenachtige zondag. De webshop is niet meer weg te denken uit ons leven. Wat voor webshop systemen zijn er en wat zijn de verschillen?

#3 OpenCart

OpenCart is gestart in 2008 en is vrij eenvoudig in gebruik. Daarmee is deze e-commerce tool geschikt voor kleine en middelgrote webwinkels. Met de basisset tools is erg makkelijk om te starten. Hierna is het mogelijk om eigen sets van thema’s en extensies toe te voegen. Zo zal je een caching of SEO-plugin nodig hebben om de site optimaal te laten funtioneren.

#2 WooCommerce

Met WooCommerce is het mogelijk om gratis en eenvoudig je WordPress website uit te breiden met een webwinkel. Er zijn verschillende templates beschikbaar die je geheel naar wens kunt aanpassen. Dit scheelt weer een hele hoop werk!

#1 Magento

Magento is erg populair en dat is niet voor niets. Het brengt veel flexibiliteit en intergratiemogelijkheden met zich mee waardoor het zowel voor de kleine als grote shops geschikt is. Op het gebied van extensies en thema’s is Magento helaas wel wat aan de duurdere kant.

Webdesign trends

Je kan het vast bijna niet geloven, maar de webdesign trends zijn foeilelijk dit jaar! Na jaren van flat en material design was het tijd voor een andere wending. Webdesigners gaan voor een brutale look and feel. Vloekende kleurenvakken, mislukte foto’s, kinderachtige gif-animaties en keiharde HTML-kleuren. De style van webdesign is vaak lelijk en verwarrend te noemen. Sluit dit aan bij jouw doelgroep?

Een geoliede onderneming die voor mij werkt? Let’s go. Enjoy goodlife!

Ontdek meer ondernemerstips voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.