groen-groene-vingers-dan-is-dit-iets-voor-jou
groen-groene-vingers-dan-is-dit-iets-voor-jou

Groene vingers? Dan is dit iets voor jou!

De leukste groene banen

Heb je groene vingers en ben je op zoek naar de leukste groene banen? Dan zit je hier goed, want in dit artikel hebben wij de leukste groene banen voor je op een rijtje gezet. Denk bijvoorbeeld aan een vacature boomverzorger of medewerker groenvoorziening. Er zijn diverse banen waar je vingers vanzelf groen van worden. Ben jij benieuwd welke dit zijn? Lees snel verder en ontdek de leukste groene banen die er zijn.

Hovenier

Er is niets leukers dan als hovenier aan de slag gaan. Een hovenier heeft diverse taken. Zo ontwerpt hij of zij groenvoorzieningen en bewerkt hij of zij deze. Ook houdt een hovenier zich bezig met het bewerken, beplanten of bestraten van het terrein. Onder de taken van de hovenier vallen tevens het verrichten van onderhoudswerkzaamheden. Denk aan werkzaamheden zoals onkruid wieden, bemesten, snoeien en gras maaien, maar ook het knippen van hagen en verplanten van planten en bomen.

Medewerker groenvoorziening

De medewerker groenvoorziening is iemand die uitvoerende taken verricht bij de aanleg en het onderhoud van groen in de openbare ruimte. Hierbij kun je denken aan grasvelden, plantsoenen, parken, bermen en recreatiegebieden. Mocht je als groenvoorziener aan de slag willen, dan is het zeker aan te raden eens bij Globen te kijken.

Boswachter

Je kunt ook aan de slag gaan als boswachter. De boswachter bewaakt het natuurgebied en zorgt hier tevens voor. Dit natuurgebied is doorgaans het bos. Een boswachter dient tevens dienst als opsporingsambtenaar en zorgt ervoor dat bezoekers van het bos zich aan de regels houden. Ook kan de boswachter als voorlichter optreden. Per werkgever en werkplek kan de functie van de boswachter weer verschillen, omdat er in elk gebied weer andere taken verricht moeten worden. In de basis is de boswachter wel hetzelfde. Mocht je de wens hebben om op een landgoed aan de slag te gaan, dan is dit zeker een optie.

Boomverzorger

Een boomverzorger is ook wel iemand die ervoor zorgt dat bomen gezond worden of blijven. Hierbij is de boomverzorger verantwoordelijk voor de verzorging van bomen in een specifiek gebied en dient deze ook vaak de planten in dit gebied te onderhouden.

Weet jij al welke groene baan jou het meeste aanspreekt? Verdiep je eens in de beroepen in dit artikel en bekijk eens wat voor soort baan het beste bij jou past. Enjoy goodlife!

Ontdek meer sollicitatietips op mannenblog mensgoodlife.