hoe-maak-je-een-zakelijke-envelop
hoe-maak-je-een-zakelijke-envelop

Hoe maak je een zakelijke envelop?

Tegenwoordig vindt veel van onze communicatie plaats via WhatsApp, de mail of telefonisch. Toch blijft het voor bedrijven zeker interessant om ook zakelijke brieven te blijven versturen. Brieven zijn bijvoorbeeld handig voor het versturen van vertrouwelijke informatie of wanneer je een handtekening van iemand nodig hebt. Het is belangrijk dat je je bij het schrijven van een zakelijke brief aan een aantal regels houdt. Enveloppen bedrukken kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je professioneel overkomt naar je partner of klant.

Een zakelijke brief

Ten eerste, moet je bij het schrijven van een zakelijke brief rekening houden met de aanhef, spelling en zinsopbouw. Begin de aanhef altijd met een hoofdletter en eindig met een komma. Bijvoorbeeld: Geachte heer of mevrouw,. Let op: gebruik nooit voorletters in de aanhef, dus schrijf niet: Geachte Ans Janssen,. Gebruik ook niet ‘Beste‘ in je aanhef, dit gebruik je eerder in informele brieven. Na de aanhef volgt het eerste woord van de alinea met een hoofdletter, desondanks dat je de aanhef eindigt met een komma. Als je een zakelijke brief afsluit, gebruik dan altijd Met vriendelijke groet(en),.

[divider]Met een zakelijke envelop straalt jouw bedrijf professionaliteit uit[/divider]

De zakelijke envelop

Zorg er altijd voor dat je een zakelijke envelop laat printen. Belangrijk is dat deze er netjes uitziet maar ook zeker wel opvalt bij de ontvanger. Je kunt je envelop laten opvallen door bijvoorbeeld je bedrijfshuisstijl erin te verwerken of het te laten bedrukken met je bedrijfslogo. Vergeet ook niet om je postadres en retouradres op de envelop te laten bedrukken. In het geval dat de ontvanger de brief moet retourneren, zorg er dan voor dat er ook een nette envelop met een antwoordnummer bij zit. Op deze manier kan men kosteloos de brief naar je retour sturen.

Soorten enveloppen

Er zijn veel verschillende soorten enveloppen die je kunt laten bedrukken. Een envelop met venster houdt in dat er een rechthoekig doorschijnend ‘raampje’ in de brief zit. Vaak kun je de plek van dit venster zelf bepalen. Bovendien zijn er meerdere sluitingen voor een envelop. Bij een envelop met een striplocksluiting bevindt zich een plaklaag op de klep van de envelop. Vaak kun je de envelop een eenvoudige manier sluiten door de beschermstrip eraf te trekken. Daarentegen heb je ook een gomsluiting, bij deze sluiting maak je de rand een beetje nat en kun je hem vervolgens dichtplakken.

Met een zakelijke envelop neem jij je business serieus, enjoy goodlife!

[divider]Alles over enveloppen[/divider]

Wil jij ook een succesvolle business? Lees dan snel verder op lifestyle nieuws voor mannen platform voor mensgoodlife.