solliciteer-met-het-perfecte-cv-voor-jouw-droombaan
solliciteer-met-het-perfecte-cv-voor-jouw-droombaan

Solliciteer met het perfecte cv voor jouw droombaan

Wanneer je op de vacature voor jouw droombaan stuit, wil je er natuurlijk alles aan doen om de kans zo groot mogelijk te maken dat je die job binnenhaalt. De eerste stap in veel sollicitatieprocedures is het opsturen van je curriculum vitae. Potentiële werkgevers en/of collega’s werpen een korte blik op jouw cv en op basis van onder andere dit papiertje word je wel of niet uitgenodigd voor een gesprek. Best wel een belangrijk onderdeel dus! Gelukkig bestaan er handige tips en tools waarmee we binnen no-time een professioneel en good looking cv maken. Het zou immers zonde zijn als je droombaan aan je neus voorbij gaat omdat je cv niet netjes is.

[divider]Solliciteer met het perfecte cv voor jouw droombaan[/divider]

In je cv geef je een overzicht van onder andere je gevolgde opleidingen, werkervaringen en nevenactiviteiten. Dit document is de eerste indruk die potentiële werkgevers van je krijgen en hierin probeer je al duidelijk te maken dat jij dé kandidaat bent waar zij naar op zoek zijn. Tegenwoordig komt het maken van een goed cv gelukkig niet meer volledig op je eigen schouders te liggen. Online kun je verschillende tools vinden die werkzoekenden de mogelijkheid bieden om in een paar stappen een goede versie op te stellen.

Tips voor een goed cv

Een potentiële werkgever krijgt meerdere cv’s voorgelegd en kan niet veel tijd aan ieder papiertje besteden. Toch willen we wel dat deze werkgever alle belangrijke informatie gezien heeft. Het document moet dan ook bewust en slim vormgegeven worden. Hier volgen vier handige tips.

TIP 1: Overzicht is belangrijk

Tussenkopjes als werkervaring, opleidingen en competenties geven duidelijk weer waar de werkgever moet kijken voor alle informatie. Een echte must dus! Ook kun je spelen met het dikdrukken van belangrijke informatie (bijv. functietitels) om ervoor te zorgen dat deze informatie extra opvalt.

TIP 2: Opvallend maar zakelijk

Jouw cv komt op een stapel terecht met verschillende andere cv’s. Zorg ervoor dat je opvalt maar wel zakelijk blijft! Met een mooie lay-out kom je al ver!

TIP 3: Kort maar krachtig

Tenzij je een ellenlange carrière hebt, is het belangrijk om je cv kort maar krachtig te houden. Aan 1 tot 2 pagina’s heb je zeker genoeg!

TIP 4: Een profielschets

Met een profielschets kun je heel kort laten zien wie je bent en wat je zoekt naast alle feiten die je opnoemt in je cv. Benoem je sterke kanten die aansluiten bij de vacature en gebruik je eigen woorden.

LinkedIn

Vergeet ook zeker de kracht van LinkedIn niet. Werkgevers zijn al snel geneigd om ook hier even een kijkje te nemen. Zorg ervoor dat de informatie in je cv overeenkomt met de informatie op LinkedIn. Ook deze pagina moet er overzichtelijk en netjes uitzien met de juiste up-to-date informatie. Een spontane (wel zakelijke) profielfoto, duidelijke titels en headers, maar ook korte en krachtige informatie is hierbij belangrijk. Wees to the point en laat je sterke punten prominent naar voren komen.

Zorg dat jouw cv op de JA-stapel komt te liggen, enjoy goodlife!

[divider]Tips voor het gesprek[/divider]

Vind meer succesnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.