stappenplan-voor-het-starten-van-een-eigen-kantoor
stappenplan-voor-het-starten-van-een-eigen-kantoor

Stappenplan voor het starten van een eigen kantoor

Zoals zo veel mensen wil je ook al heel lang een eigen onderneming. En nu is de tijd gekomen en ga je toch echt je eigen kantoor starten. Een online accountant en adviesbureau. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk en waar moet je op letten? Met dit simpele stappenplan ben je helemaal klaar voor de start!

[divider]Stappenplan voor het starten van een eigen kantoor[/divider]

De rechtsvorm kiezen is de eerste stap die je moet nemen. Als je helemaal alleen bent is het makkelijk. Dan wordt het een eenmanszaak. Samen met een partner kun je er een VOF van maken, een vennootschap onder firma. Daarnaast, of misschien wat later om belastingtechnische redenen, kun je de rechtsvorm wijzigen in een BV, een besloten vennootschap.

Kamer van Koophandel

Dan volgt het inschrijven bij de Kamer van Koophandel, de KvK. Je registreert je hierbij in het Handelsregister. Dan komen er echt de leukere dingen om te doen. Nadat je een zakelijke rekening hebt geopend bij een bank ga je snel op zoek naar spullen voor de inrichting van je kantoor. Kantoormeubilair heb je nodig. Een bureau en een ergonomische bureaustoel want je brengt er immers een behoorlijk aantal uren op door. Onder het bureau een groot ladeblok.

Kantoorinrichting

Het inrichten van je werkplek is de leukste stap om je eigen kantoor te starten. Hier kun je het helemaal volgens jouw eigen idee doen. Je houdt erg van een industrieel en stoer interieur en dat wil je tot uitdrukking brengen in je kantoorkamer. Verrijdbare ladeblokken antraciet en een gebruikte metalen dossierkast. Verder alleen één muur met fotobehang waarop het interieur van een oude meelfabriek te zien is en de overige muren lichtblauw. Dat is zowel een rustgevend als concentratie verhogend. Je hebt al een, al zeg je het zelf, perfect functionerende interactieve website. Je klanten kunnen daar al hun bonnetjes, zakelijke aankopen en andere aan- en verkopen zelf invoeren. Het ultieme boekhoudprogramma die gevoed wordt door jouw klanten zelf. Je verzekeringen zijn ook al voor elkaar en nu ga je op zoek naar nieuwe klanten. Ook dat doe je online. Je website is SEO-proof en voldoet aan de laatste SEO-trends en regels. Je verzamelt zo veel mogelijk e-mailadressen en je gaat helemaal los met je marketingplan. Elke dag heb je een uurtje gereserveerd om prospects cold-calling te benaderen. Je twittert ook dagelijks en je zet regelmatig nieuwe posts op je LinkedIn pagina. Want ondernemen is kansen zien, succes!

Start je eigen onderneming met een goed ingericht kantoor, enjoy goodlife!

[divider]De kracht van ondernemer zijn[/divider]

Ontdek hoe je meer success creëert op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.