Succesvol en gelukkig? Deze Business Coach deelt de tip

Veel mannen zijn succesvol op werkgebied, maar ongelukkig zodra ze thuis komen. Of het gaat goed in de liefde, maar de zakelijke rekening heeft betere dagen gezien. Waarom lijkt het alsof het niet allebei kan?

Als we Business Coach Eelco Smit mogen geloven, is het niet zo moeilijk. Wat je nodig hebt, is balans. Balans in de 5G’s, wel te verstaan. 

De 5 G’s voor het goede leven

Eelco Smit is al meer dan 20 jaar Business Coach voor de top 1% ondernemers in Nederland. Ondernemers die keihard werken, maar niet gelukkig zijn. Om deze ondernemers te helpen naar het goede leven dat zij voor ogen hebben, hanteert Eelco Smit de 5 G’s. 

  • Geld
  • Geluk
  • Gezelschap
  • Geschiktheid
  • Gezondheid

Veel ondernemers scoren goed op geld en verdienen genoeg om een aantal keer per jaar goed op vakantie te kunnen, maar hebben door hun drukke werkagenda niet eens de tijd om daadwerkelijk op vakantie te gaan. Je vraagt je af: wat is dat geld dan nog waard? 

Wie weet verdien je meer dan genoeg met je baan, maar haal je er al lang geen plezier meer uit. Een bore-out. Je levert dus flink in op geluk en eventueel zelfs op gezelschap, omdat je thuis niet te genieten bent na de zoveelste dag ongelukkig zijn op je werk. 

Tijd voor verandering. Volgens Eelco Smit moet je op alle 5 de punten een 8 scoren. Niet hoger, maar ook niet lager. Pas dan is je leven in balans en kun je het goede leven gaan leiden. Scoor je een 10 op geld, dan moet je ergens anders compenseren. Een 6 op gezondheid, bijvoorbeeld. Op papier klinkt dat goed, maar in de werkelijkheid heb je dat liever niet. Hij vertelt er meer over in deze podcast die hij opnam met Richard de Leth, oprichter van OERsterk. 

Durf keuzes te maken. Durf een man te zijn. 

Je weet zelf waarschijnlijk al waar je beter op moet scoren. Je weet dan ook dat er werk aan de winkel is. Stel jij die date night met je partner al weken uit? En kun jij je nog herinneren wanneer je 7 of 8 uur hebt geslapen? Tijd om keuzes te maken en je leven in balans te krijgen. Start vandaag met keuzes maken.

Je hoeft het overigens niet altijd alleen te doen. Je kunt ook met een vertrouwenspersoon sparren. Dat kan een Business Mentor zijn, maar ook een familielid, vriend of kennis. Als je maar in beweging blijft en vandaag nog start met het maken van echte keuzes. Keuzes voor een gelukkiger en succesvoller leven.

Luister net als andere topondernemers goed naar je coach en maak jezelf met de 5 G’s succesvoller in de liefde en je business. Enjoy goodlife!

Ontdek meer inspirerend nieuws voor ondernemers op lifestyle blog mensgoodlife.