geld-verdienen-als-medisch-proefpersoon-hoe-werkt-dat
geld-verdienen-als-medisch-proefpersoon-hoe-werkt-dat

Geld verdienen als medisch proefpersoon: hoe werkt dat?

Verschillende ziekten op de wereld vragen om een medicijn en wereldwijd wordt er constant gewerkt aan de ontwikkeling van goed werkende medicijnen. Voordat zo’n medicijn dan op de markt verschijnt, wordt deze nog jaren uitgebreid getest. Eerst in het lab, dan op dieren en uiteindelijk op mensen. Wanneer je een medisch proefpersoon wordt, draag je enerzijds bij aan de wetenschap en verdien je anderzijds ook nog eens geld!

Wie?

Eigenlijk kan elke gezonde volwassene medisch proefpersoon worden, mits ze in de doelgroep van het onderzoek vallen. De ene keer zijn er vrouwen nodig, de andere keer mannen… Dan weer rokers, en dan weer niet-rokers… Mensen die al een bepaald medicijn gebruiken… Ga zo maar door. Pas je in de doelgroep van het onderzoek? Dan wordt er nog een gezondheidsonderzoek gedaan voordat je toegelaten wordt.

Gevaarlijk?

Voordat medisch onderzoek op mensen uitgevoerd mag worden, moet het door heel veel verschillende commissies goedgekeurd worden. Zit er iets in het onderzoek dat niet veilig zou kunnen zijn voor de gezondheid van medische proefpersonen? Dan wordt het onderzoek niet uitgevoerd.

Wat levert het op?

Stel je je beschikbaar als medisch proefpersoon? Dan levert dat natuurlijk iets op (naast dat je een maatschappelijke bijdrage levert én je vaak veel tijd hebt voor ontspanning). Wat dit precies zal zijn, hangt van verschillende factoren af. De tijd die het onderzoek kost is een bepalende factor als het gaat om de vergoeding die je zal krijgen. Moet je 1 of 2 uurtjes in een testcentrum zijn? Dan is de vergoeding natuurlijk lager dan wanneer je er 1 à 2 weken moet zijn.

Verdien wat bij en help de wetenschap, enjoy goodlife!

Vind meer tips op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.