het-rode-kruis-geeft-tips-tegen-coronavirus
het-rode-kruis-geeft-tips-tegen-coronavirus

Het Rode Kruis geeft tips tegen coronavirus

Je kan er niet omheen of je hoort erover, het coronavirus. Van de een op de andere dag kwam iets dat heel ver weg leek te zijn (ergens in China ofzo) toch heel erg dichtbij (ja gewoon in Brabant). En nu zitten we geïsoleerd thuis, of ja een soort van thuis. Want een lock-down zoals in andere landen is er niet. Maar we voelen ons stiekem best alleen. Gelukkig kan je het wel iets gezelliger maken door lekker Netflix series te kijken en met vrienden de Houseparty app eens uit te proberen. Maar voor velen onder ons is de pret ver te zoeken. Dagelijks worden er steeds meer mensen in de wereld besmet en loopt het aantal doden op. We moeten in actie komen. Stoppen met strandbezoeken en doen of er niets aan de hand is. Een betere wereld, begint bij jezelf. Start daarom vandaag nog met de volgende tips tegen het coronavirus:

[divider]Tips tegen het coronavirus[/divider]

#1 Beperk contact met andere mensen

Zoek de ellende niet op. Ook al voel jij je nog kiplekker, wie weet ben jij wel drager van het virus. Gewoon niet doen. Better safe than sorry.

#2 Werk zoveel mogelijk thuis of spreid je werktijden

Volg protocollen op en wees tegelijkertijd kritisch over wat wijs is of niet. Wanneer je thuis kan werken, doe dit dan ook zo veel mogelijk.

#3 Blijft thuis bij klachten

Neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Thuisblijven. Ziek is ziek en je wilt het niet op je geweten hebben dat jij een ander besmet met corona.

#4 Houd 1,5 meter afstand van anderen

Dus geen halve meter. Nee dames en heren 1,5 meter is 1,5 meter. Maak er desnoods grapjes over, zolang jij maar niet mensen toelaat in jouw zone is het goed. Doe het en spoor anderen er ook op aan.

#5 Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

Dus niet in je hand viespeuk. Gewoon je elleboog gebruiken. Dat hemd was je uit en zo voorkomen we verdere besmetting.

#6 Gebruik papieren zakdoekjes

Een zakdoek of washand is een broedplaats voor bacteriën. Beter pak je papieren zakdoekjes en tissues.

#7 Was regelmatig je handen met zeep (20 seconden per keer)

Dit klinkt best lang. Dat is het ook. Toch doen en dan het liefst desinfecterende zeep.

[divider]Het Rode Kruis[/divider]

Het Rode Kruis zet zich dag in dag uit in voor mensen in nood. Een Nederlandse organisatie die er is voor én van de Nederlander. Geld doneren aan het Rode Kruis is erg belangrijk, want zo heb jij ook invloed op een sneller herstel van onze samenleving. Neem je verantwoordelijkheid en help vandaag nog. Enjoy goodlife!

PS: mensgoodlife doneert 5 euro per verkocht artikel aan het Rode Kruis.

Check meer gezondheid voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.