de-50-jaar-oude-whisky-van-the-glendronach
de-50-jaar-oude-whisky-van-the-glendronach

De 50 jaar oude whisky van The GlenDronach 

Mijlpaal! Het wereldberoemde whisky merk The GlenDronach heeft zijn allereerste 50 Years Old Single Malt gelanceerd. Dit is de oudste en zeldzaamste whisky van de Highland Distilleerderij tot dusverre. Maar deze whisky is niet zomaar te verkrijgen. De fles kost maar liefst 22.000 euro en is dus eigenlijk alleen voor de elite beschikbaar. In totaal zijn er maar ongeveer 198 flessen verkrijgbaar en in Nederland slechts 2 stuks! Deze schaarste komt doordat er bij het rijpen jaarlijks 1% van de whisky is verdampt. Ook wel Angels share genoemd. Iedere fles is uniek genummerd en wordt geleverd in een luxe leren etui.

Geniet, maar drink met mate(n)!

De rijping bij de GlenDronach Distillery

The 50 Years Old whisky van GlenDronach rijpte jarenlang in Pedro Ximénez en Oloroso sherryvaten van de Spaanse bodega’s uit Jerez in Andalusië. Deze vaten zijn uitgekozen door Master Blender Rachel Barrie en zijn essentieel voor de rijping. De vaten komen dus uit Spanje, maar de rijping en bescherming ervan heeft plaatsgevonden in de traditionele pakhuizen van The GlenDronach in Schotland.

De smaak

De Single malt scotch van GlenDronach Distillery heeft heerlijke ondertonen van donkere chocolade, tabak en cacao en een volle smaak van rijpe zwarte kersen, pruimen en rollend steenfruit. Dat klinkt goed!

Whisky brengt je in hogere sferen

Wil je meer lezen over whisky en drank? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife