chivas-regal-12-years-old
Chivas Regal

De succesvolle Whisky van Chivas Regal

Je eigen whisky maken, voor veel mannen is dat een droom die uitkomt. Het maken van whisky is een eeuwenoude ambacht met als resultaat een prachtig eindproduct. De variatie in Whisky is oneindig en daarmee versterkt het de afhankelijkheid van ieders smaakprofiel. Hoe gaaf is het dan om een eigen blend te maken met Whisky van Chivas Regal?

Wij hebben van Chivas Regal de kans gekregen om een stukje van deze droom te realiseren, dit als onderdeel van de Success is a Blend campagne. Waarin voor dit jaar niemand minder dan Johnny de Mol het boegbeeld is. Met een uniek blendpakket zijn wij aan de slag gegaan. Dit pakket is nog niet beschikbaar voor de Nederlandse markt, maar wie weet..

Success is a blend, Chivas Regal en Johnny de Mol
Johnny de Mol – Chivas Regal

Success is a Blend

Chivas is ervan overtuigt dat succes een unieke samensmelting (”blend”) is van verschillende kwaliteiten en dat ieders unieke blend van karakteristieken en kwaliteiten maakt wie je bent. Het gezicht van deze campagne is niemand minder dan de ondernemende en creatieve duizendpoot Johnny de Mol. Verrassend? Nee, eigenlijk heel logisch. Want zoals de Chivas Brothers sinds de 19e eeuw het blenden van Whisky naar een hoger niveau hebben getild, zo staat Johnny bekend om zijn veelzijdigheid, sympathie en durf. De keuze van Chivas voor Johnny de Mol is vanwege zijn verschillende kwaliteiten die hem een succesvolle blend maken, net als de whisky van Chivas. 

Succes is meer dan de som van de delen. In het leven én in Whisky.

Johnny de Mol – Chivas Regal

Wij hebben van Chivas Regal een uniek pakket ontvangen om onze eigen blend te creëren. Wij beschikken hiermee over de unieke samenstelling van de geprezen Chivas Regal 12YO, en hebben daarnaast een vijftal ingrediënten meegekregen om te experimenteren. Dit zijn de smaken Floral, Fruity, Citrus, Creamy en Smoky. Het zijn een vijftal toonaangevende smaken die in veel Whisky’s nadrukkelijk naar voren komen. Aan ons de taak en eer om deze smaaksensaties te blenden tot een eigen meesterwerk.

Whisky van Chivas Regal

Whisky van Chivas Regal

James en John Chivas zijn de grondleggers van het merk Chivas Regal. Regal betekent koninklijk, een verwijzing naar hun titel als hofleverancier aan Koninging Victoria. Na hun succesvolle start als ondernemers in een drankenhandel, zijn ze gaan experimenteren met het blenden van verschillende whisky’s. Het combineren van gerijpte malt- en graanwhiskies sloeg aan. Aan het begin van de 19e eeuw begon de export van hun whisky onder de naam ”Chivas Regal” naar de Verenigde Staten. De introductie van de 25YO in het jaar 1909 betekende een definitieve doorbraak waarmee het merk een van de meest toonaangevende merken werd. Inmiddels is de Whisky van Chivas Regal wereldwijd niet meer weg te denken uit het whiskylandschap. Benieuwd naar de smaak? Volg dan @essentialsofliquor op Instagram voor meer uitleg en proefnotities.

De Chivas Regal 12 YO

De Chivas Regal 12 Year Old is de klassieker van het merk en een typische Speyside whisky. Haar smaakprofiel is rijkelijk en overvloedig, geblend uit verschillende malt- en graanwhisky’s. Aan de basis ligt de Strathisla Single Malt, welke zorgt voor een zacht en rijk aroma, fruitig en kruidig. Deze amberkleurige whisky smaakt rond en romig (vanille, honing) en heeft een lange afdronk.

whisky maken

Blenden met Whisky van Chivas Regal

Wij zijn met veel plezier aan de slag gegaan met de verschillende smaken. Zo voelt het dus, het uiterste precieze werk van een blendmaster.. waarbij we zeer secuur met het bijgeleverde pipet druppel voor druppel blenden in het whiskyglas. Natuurlijk hebben wij eerst genoten en geproefd van de klassieke Chivas Regal 12YO. Maar daarna was het toch echt aan ons om er iets moois van te maken. Wij houden wel van een rokerige whisky met uitgesproken tonen. Iets meer druppels Smoky erbij dus.. Echt waar, de mogelijkheden zijn eindeloos. En juist daar zit ‘m de kunst in: uit al die mogelijkheden tot een prachtig product maken.

Bar The Tailor, Amsterdam

De Whisky van Chivas Regal leent zich overigens ook zeer goed voor het maken van cocktails. Mocht jij eens in Amsterdam zijn, neem dan vooral een bezoekje bij onderstaande adressen en vraag naar de heerlijke mixes met Chivas Regal.

  • Rosalia’s Menagerie, Kloveniersburgwal 20:
    • Probeer hier de ‘Nostrum Emporium’ met Chivas Regal 12.
  • Bluespoon Bar, Prinsengracht 587:
    • Probeer hier ‘The Life We Share’ met Chivas Regal 18.
  • The Tailor, Dam 9:
    • Probeer hier ‘The Berber’s Kiss’ met Chivas Regal Extra.

Wij brachten in 2018 overigens al een bijzonder smaakvol bezoek aan Bar The Tailor in Amsterdam. Deze unieke bar staat garant voor cocktails van hoge klasse om van te genieten in een klassieke sfeer. Met The Berber’s Kiss van Chivas Regal is je avond compleet.