scallywag-collectie
scallywag-collectie

Scallywag Whisky voor stoere rakkers

Voor de whisky liefhebbers én toekomstige whisky fanaten onder ons hebben wij weer een juweeltje om te delen. Geproduceerd door Douglas Laing is Scallywag Whisky een Speyside Blended Malt Scotch Whisky die niet mag ontbreken in je verzameling. Stevig van smaak, fruitig, nootachtig en met een verwarmende afdronk. Must-taste, must-have! Voor de stoere rakkers ;-). Slaínte (proost).

scallywag-douglas-laing

Scallywag Whisky: Speyside Blended Malt Scotch

Scallywag is een originele Speyside Blended Malt Scotch Whisky en is een mix van alleen de meest verfijnde Speyside malts, waaronder Mortlach, Macallan en Glenrothes. Scallywag Whisky is een small batch release, kwaliteit staat boven kwantiteit! Veel van de blended whisky’s zijn gerijpt in sherry en bourbon vaten. De whisky is rijk en complex van smaak. Met een alcoholpercentage van 46% is het een stevige whisky.

Douglas Laing & Company

Het is een merk van de in 1948 door Fred Douglas Laing opgerichte Douglas Laing & Company. Deze toonaangevende en onafhankelijke bottelaar brengt meerdere kwalitatieve whisky’s op de markt en is gespecialiseerd in Single Casks, Single Malts en Small Batch Malt Scotch Whisky’s. Erg indrukwekkend is de sterke filosofie van Douglas Laing, welke met overtuiging bottelt op hoge sterkte, non-chill gefilterd en zonder kleuring. De Whisky van Douglas Laing behoud hierdoor het robuuste en unieke karakter.

douglas-laing-whisky
Volg Douglas Laing op twitter, facebook en instagram!

Remarkable Regional Malts

De Remarkable Regional Malts, waar Scallywag deel van uitmaakt, is een zesdelige reeks van Malts welke je een memorabele reis geven rond de whisky regio’s van Schotland. Of je nu een beginnend of ervaren whiskyliefhebber bent, deze whisky’s zijn stuk voor stuk een must-try en hebben ieder een unieke taste.

Het portfolio is dan ook van hoog niveau:
– The Epicurean (Lowland);
– Timorous Beastie (Highland);
– Scallywag ( Speyside);
– Rock Oyster (Islands);
– Big Peat (Islay);
– The Gauldrons (Campbeltown).

Mocht je in Schotland zijn, ga dan op zoek naar de Remarkable Malt uit de regio’s en laat je verassen. De laatste toevoeging aan de Remarkable Regional Malts is The Gauldrons. Wij zijn benieuwd welke toevoegingen wellicht nog gaan volgen!

The-gauldrons-remarkable-malts-whisky

De kenmerken van Scallywag

    • Kleur: Licht donker van kleur, geen toevoegingen;
    • Geur: Nootachtig, gecombineerd met vleugen van sherry en eik. Geen sterk overheersende elementen, goed gebalanceerd en neutraal;
    • Smaak: Stevig, Fruitig, gekruid. Een goede mix van sherry, eiken en gemoute gerst en een tint van chocolade;
    • Afdronk: Licht verkoold, aangevuld met een verwarmd gevoel, de smaken van apple, peer en pittige sinaasappel. De afdronk blijft medium lang hangen. Je verlangd naar de volgende slok.

Benieuwd naar meer informatie over heet smaakprofiel? Volg @essentialsofliquor op Instagram voor meer uitleg en proefnotities.

Wat is een scallywag?

Waarom wij deze whisky labellen als een whisky voor stoere rakkers? Het is een knipoog naar de naam en waar dit voor staat. Er zijn veel vertalingen, maar in de kern is een scallywag een deugniet, een schobbejak, apenkop, ook wel: rakker! Maar er is meer. Wist je dat deze whisky geïnspireerd is op de lange rij van Fox Terriers die de Douglas Laing familie in hun bezit hebben (en gehad)? De naam Scallywag en het aandoenlijke hondenkarakter leek hen daardoor het meest geschikt voor deze rijk gekruide en heerlijk zoete Speyside Malt Scotch Whisky. Een woord met een humoristische en luchtige lading wat wij wel kunnen waarderen op een fles heerlijke whisky.
scallywag-whisky

Proef Scallywag!

Deze Scallywag is verkrijgbaar via drankenwebshops en slijterijen. Het review exemplaar hebben wij ontvangen van De Monnink Dranken. Merci en sláinte.

Lees meer over whisky voor mannen!