glendronach-photo
The GlenDronach

The GlenDronach is puur vakmanschap uit Schotland

In het heuvelachtige East Highland ligt één van de oudste distilleerderijen van Schotland, The GlenDronach. En bij The GlenDronach, daar gebeurt sinds 1826 iets bijzonders. De meesterdistilleerders beoefenen hier immers al ruim 200 jaar de kunst van het rijpen op vaten van kersenhout. Dit is niet zonder verdienste. The GlenDronach draagt daarom met trots haar titel ‘’Sherry Cask Connoisseurs since 1826’’, puur vakmanschap uit Schotland.

The Glendronach

Het mag duidelijk zijn, die lui weten wat ze doen en creëren op deze wijze prachtige whisky’s. Haar uitmuntende sherrycask finish op Pedro Ximenez vaten levert een fruitig smaakprofiel op. De rijping op Oloroso sherryvaten kenmerkt zich meer met notige en droge tonen. Het vakmanschap en jarenlange kennis maakt het mogelijk om op basis van de huidige processen een breed scala aan gevarieerde whisky’s te produceren. 

The GlenDronach 12 Year Old Original

Wij hebben de The GlenDronach 12 Year Old Original geproefd, ook wel bekend als ‘trots van James Allardice’’. Wie deze man is? James Allardice is niemand minder dan de oprichter van The GlenDronach. De 12 Year Old Original is gemaakt volgens het oorspronkelijke recept. Leuk weetje, de naam is afkomstig van de ‘’Dronac’’ een riviertje wat het landgoed kruist. Het benodigde water om de whisky’s te maken komt uit dit riviertje. 

De 12 Year Old Original is een echte Highland Single Malt Scotch Whisky. Dit is een hele mond vol, wat haar gelijke kent in de smaak. Gerijpt op de beste Pedro Ximénez en Oloroso sherryvaten is dit een toegankelijke whisky met natuurlijke kleur (geen toevoegingen) en niet koud gefilterd. Op het oog, goud en amberkleurig. Haar aroma is herkenbaar aan de zoetheid (vanille, fruit), tonen van gember en een licht kruidig profiel. Op de palate, romige vanille, warm en rijk eikenhout en natuurlijk de onmisbare sherry. De afdronk heeft smaken van noten, is lang en krachtig. De kracht is bijgezet door het alcoholpercentage van 43%. 

Meer uitvoeringen

Variatie in je whiskyverzameling breng je aan met de meerdere edities van The GlenDronach. Dit zijn de 8 Year Old The Hielan, 15 Year Old Revival, 18 Year Old Allardice en 21 Year Old Parliament. Met deze uitvoeringen ga je op een bijzonder smakelijke ontdekkingsreis. Van een fijne en frisse ‘instapper’ als de Hielan, tot een krachtige Parliament voor bijzondere momenten. Daarom houden wij zo van Whisky, de combinaties zijn eindeloos. Maar we laten ons nu vooral verassen door de memorabele whisky’s van The Glendronach. De smaken variëren van onder andere sinaasappel, vanille, butterscotch, chocolade, fruit, karamel, noot en natuurlijk de kenmerkende Oloroso Sherry. 

Meer over Single Malt Whisky lees je op lifestyle platform mensgoodlife.