chino voor mannen
Zoom-zoom

Chino voor mannen

Ga op avontuur met een Chino voor mannen, de klassieke van oudsher Chinese legerbroek die iedere man moet hebben. Waarom deze broek zo cool is, legen we je graag uit.

[divider]Chino voor mannen[/divider]

Goed of slecht weer, het maakt de Chino niet uit. Die past zich makkelijk aan, aan alle weersomstandigheden. Het gaat er maar net op hoe je hem draagt. Zoom je hem een beetje omhoog en show je jouw sneakers, dan zit het goede weer vast in de lucht. Maar draag je hem bewust tot over je enkels, dan ben je klaar om tegen weer en wind in te gaan.

Het mooiste van een Chino voor mannen is dat je hem altijd, overal en wanneer je maar wilt kunt dragen. Een echte allrounder die zowel netjes met een overhemd staat op het werk of tijdens een chique borrel, maar weer stoer oogt met een t-shirt erop in de club. Jij bepaalt hoe de Chino voor mannen gedragen wordt. Dit in tegenstelling tot een spijkerbroek, hoe chique je deze ook probeert te combineren wint de Chino keer op keer deze strijd.

Geschiedenis achter de Chino

chino-broek-voor-mannen

Tijdens de Spaans- Amerikaanse oorlog in de Filipijnen werd de Chino een begrip. Een fijn zittend, goed camouflerende broek die dienst deed in warme weersomstandigheden. Later werden deze broeken ook ingezet in het Britse en Franse leger, waarmee de legertrend werd voortgezet. Niet veel later begonnen ook burgers deze broeken te dragen, die naast een modieus ook een functioneel karakter kent. De Chino broek voor mannen heeft haar naam te danken aan het Spaanse woord “China”, wat in het Spaans “Chino” betekent, het land waar deze broeken gemaakt werden. Daarnaast heeft “Chino” nog een andere betekenis in het Spaans, namelijk: Toasted. Een toch wel bijzondere term…

Scoor jouw Chino voor mannen

De originele Chino voor mannen is beige, maar zijn tegenwoordig in allerlei kleuren verkrijgbaar zodat er altijd een kleur is die bij jou past. Of je nu voor chique, sportief, avontuurlijk, gedurfd of casual gaat, de Chino past zich altijd aan. In de winter is hij lekker warm en in de zomer houdt hij je cool. En ja, ze zijn ook in korte broek varianten verkrijgbaar. Ontdek snel jouw Chino, be the man and enjoy Goodlife!

Ontdek meer modenieuws voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.