4-dingen-die-je-moet-weten-over-breitling-horloges
4-dingen-die-je-moet-weten-over-breitling-horloges

4 dingen die je moet weten over Breitling horloges

Liefhebbers van mooie horloges kennen Breitling natuurlijk al. Dit merk bestaat al sinds 1884 en heeft in de loop der jaren al verschillende innovaties op het gebied van klokken en horloges voortgebracht. Breitling heeft al veel meegemaakt en maakt tot op de dag van vandaag nog steeds topkwaliteit horloges. Ben jij door de lange geschiedenis ook benieuwd naar Breitling geworden en wil je meer weten over dit bijzondere horlogemerk? Lees dan snel verder, want in dit artikel hebben we vier interessante weetjes over Breitling voor je verzameld!

1. Eerst een stukje geschiedenis

Als eerste willen we iets meer vertellen over de geschiedenis van Breitling. In 1884 begon Léon Breitling met zijn eigen bedrijf in het maken van stopwatches en chronometers voor horlogemakers. Hij maakte in de eerste jaren nog geen horloges, tot 1899. In dat jaar maakte hij zijn eerste pols stophorloge, welke door piloten gebruikt worden. 100 jaar geleden was dit echt een nichemarkt, maar achteraf gezien was het echt een slimme keuze geweest om zich hier op te richten. Aangezien Breitling Zwitsers was, leverde hij in de Tweede Wereldoorlog deze horloges aan luchtmachtpiloten van zowel de Duitse als de Engelse kant. Uiteindelijk ging Breitling bijna failliet, tot het overgenomen werd door een rijke Zwitserse zakenman. Sinds deze overname heeft het merk zich langaam steeds meer gepositioneerd in de luxe horlogemarkt zoals we het tegenwoordig kennen.

2. Hoeveel kost een Breitling horloge?

Breitling wordt als een luxe horlogemerk gezien, maar hoeveel kost een horloge dan eigenlijk? Voor de duurste exemplaren betaal je soms wel € 30.000, maar er zijn gelukkig ook varianten die betaalbaarder zijn. De prijzen beginnen dan bij ongeveer € 2.000. Dat klinkt duur, maar echte kenners weten dat je bij Breitling voor deze prijs goede kwaliteit, techniek en prestige terugkrijgt. Met een Breitling horloge heb je jaren plezier en het kan van generatie tot generatie worden doorgegeven. Breitling is dus niet alleen voor de elite, want met een beetje sparen liggen deze mooie horloges ook binnen jouw handbereik.

3. Waarom is Breitling zo duur?

Breitling horloges hebben een aantal unieke kenmerken. Zo is de chronograaf bijvoorbeeld voor een groot deel door het bedrijf zelf ontwikkeld. De chronograaf is een van de belangrijkste onderdelen van een horloge en het straalt ook luxe uit. Daarnaast is de behuizing ook van topkwaliteit. In het verleden werden deze horloges namelijk in de oorlogsvoering gebruikt, dus moest het echt tegen een stootje kunnen en dat zie je vandaag de dag nog steeds. De stijl van Breitling is in het algemeen sportief, maar ook klassiek tegelijk. Er is door Breitling veel tijd en geld gestoken om de techniek binnen het horloge volgens de beste standaarden te krijgen. Horlogekenners weten dan ook dat een Breitling horloge technisch gezien zeer goed in elkaar zit. Dit resulteert in een hoog prijskaartje en daarom wordt zo’n horloge ook als statussymbool gezien.

4.Breitling horloges worden nog steeds door veel piloten gebruikt

Breitling produceert dus nog steeds technische hoogstandjes van topkwaliteit. Het bedrijf is nog steeds onafhankelijk en in privébezit, in tegenstelling tot veel andere luxe horlogemerken die inmiddels overgekocht zijn door grote bedrijven. Wat Breitling zo bijzonder maakt is dat het precisie en betrouwbaarheid uitstraalt. Het merk focust zich met name op mechanische horloges met een chronograaf en de productie hiervan vereist echt vakmanschap. Het is dan ook niet gek dat piloten vandaag de dag nog steeds vertrouwen op hun Breitling horloge. Het is geen massaproductie en ieder horloge wordt met de grootste zorg in elkaar gezet. De kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Breitling, zonder in te leveren op design.

Ontdek de geschiedenis van het bijzondere horloge merk Breitling, enjoy goodlife!

Ontdek meer horloges voor mannen op lifestyle blog mensgoodlife.