horloge breitling
de-bestseller-top-time-deus-is-terug-in-een-nieuwe-gelimiteerde-editie

De bestseller top time deus is terug in een nieuwe gelimiteerde editie

In samenwerking met het Australische lifestyle-merk Deus Ex Machina is een tweede editie van dit populaire horloge uitgebracht. Hierbij werd er een nieuwe samenwerking op het vlak van kleding in het leven geroepen, die de nomadische geest van de onconventionele chronograaf van Breitling uit 1960 doet herleven.

Breitling en het Australische Deus Ex Machina dat bekend staat voor zijn outfits voor motorrijders en surfers, hebben de krachten opnieuw gebundeld voor een gelimiteerde editie van de chronograaf namens Top Time Deus. De twee merken werkten nu voor de tweede keer samen en de samenwerking begon in 2021 met een eerste horloge dat al uitverkocht is.

Gelimiteerde horloge

De nieuwe Top Time Deus is gelimiteerd tot 2.000 stuks. Dit meesterstukis voor avontuur op de open weg gemaakt met lichtgevende indexen en een wit gelakte wijzerplaat die wordt gecontrasteerd door het hemelsblauw op de subdials en de tachymeterschaal die de snelheid meet. Het kleurenschema is helemaal nieuw is, maar de details die de eerste samenwerking zo succesvol maakten, zijn weer terug. Waaronder de chronograafwijzer in de vorm van een bliksemstraal, de paddestoelen, de kalfsleren band met het racethema en de op de achterkant van de kast aangebrachte gravure van een fiets van Deus en de rijder,ontworpen door Carby Tuckwell, creative director van Deus. Op elke horlogekast is de vermelding “One of 2000” aangebracht.

Georges Kern, CEO van Breitling, zegt: “Top Time Deus is een horloge dat gemakkelijk, robuust en stijlvol tegelijk is, net als de persoon voor wie het gemaakt is. De modern-retro-look sluit prachtig aan bij de manier waarop Deus zijn boards en fietsen styled.”

De onconventionele Top Time chronograaf van Breitling werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren 60. Deze horloge werd al snel een favoriet bij een stijlvolle groep liefhebbers van caféraces en sportwagens. Mannen en vrouwen werden evenzeer aangetrokken door de gedurfde proporties en de grafische wijzerplaten. Vandaag blijft de Top Time het horloge van Breitling voor fietsers, boarders, surfers en digitale nomaden. Darbij is hij met 41 mm uitermate geschikt voor de meeste polsen.

horloge breitling
Breitling x Deus een unieke samenwerking voor avonturiers

Breitling x Deus: een nieuwe lifestylecollectie

Bij elke nieuwe Top Time Deus hoort een door beide merken ontworpen reistas, gemaakt van gewaxt canvas. Breitling en Deus hebben ook samengewerkt aan een nieuwe kledinglijn en accessoires, die fans van deze merken alleen kunnen bemachtigen in zes flagships van Breitling wereldwijd. Te weten: Hannam in Seoel, Madison Avenue in New York, Milaan, New Bond Street in Londen, Regent Street in Londen en Sydney.

De nieuwe Top Time Deus is een symbool van zelfexpressie voor degenen die hunkeren naar avontuur. Deze is zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar op Breitling.com, in boutiques van Breitling en via geselecteerde detailhandelaren.

horloge breitling
Een unieke kledinglijn voor lifestyle liefhebbers

Over Breitling

Breitling is in 1884 opgericht en is een toonaangevende horlogemaker uit Zwitserland. Het innovatieve bedrijf heeft de moderne chronograaf uitgevonden en pionierswerk verricht met het navigatiehorloge. Tegenwoordig is het bedrijf nog steeds baanbrekend als casual, inclusief en duurzaam luxemerk. Dit met meer dan 200 industrieel loft-geïnspireerde winkels wereldwijd. Bij de collecties van Breitling staan lucht, land en zee centraal. Thema’s die allemaal terugkomen in de kenmerkende modern-retro-stijl van het merk. De uitzonderlijke kwaliteit van elk horloge wordt bevestigd door de status als COSC-gecertificeerde chronometer. Het merk is nog steeds een van slechts enkele onafhankelijke horlogemakers die hun eigen manufactuur-kalibers produceren. Door klassieke horlogemakerij te combineren met de nieuwste innovaties, is Breitling een bedrijf met een geschiedenis. Maar ook een bedrijf dat z’n tijd vooruit is.

horloge breitling
Top Time Deus Limited Edition

Deus Ex Machina

God uit een machine, ofwel Deus Ex Machina kwam in 2006 bulderend in het Australische culturele bewustzijn binnenrollen. Met enkele mooie motoren op maat van de klant en met het bijzondere idee dat iets doen leuker is dan alleen maar iets bezitten. Deus Ex Machina is een maatje groter dan een merk, het is een cultuur. Hier worden mensen geraakt door onze openheid en enthousiasme.

Deus (“day-us”) wilde niet alleen met de hand gebouwde motoren en kwaliteitskleding voor vrije geesten verkopen. Ze wilde ook een cultuur van creativiteit vieren. Bij Deus is iedereen welkom en is er respect voor eerlijkheid en plezier beleven aan de machine. Inclusiviteit, authenticiteit, enthousiasme. Dit eenvoudige en eerlijke verhaal heeft Deus Ex Machina wereldwijd vleugels gegeven. Deus Ex Machina zegt gewoon dat er geen “juiste manier” is om aan individualisme te doen, het is allemaal een pot nat.

Breitling x Deus horloge

Ontdek meer premium horloges op lifestyle nieuws blog voor mannen mensgoodlife.