geschokt-door-deze-nieuwe-workout
Casio

Geschokt door deze nieuwe workout

We willen je niet laten schrikken, maar onze redactie was geschokt door deze nieuwe workout. Lees snel verder en ontdek waar we het precies over hebben en zet net dat stapje extra.

[divider]Geschokt door deze nieuwe workout[/divider]

10.000 stappenteller theorie

Er zijn uiteenlopende theorieën te vinden op het internet die je laten geloven dat je in gewicht afvalt wanneer je minstens 10.000 stappen per dag loopt. Hoewel beweging natuurlijk altijd goed voor je is, blijft de wetenschap je toch verbazen. Zo blijkt uit een onderzoek van American Medical Association dat technische wearables, zoals een stappenteller, er juist voor kunnen zorgen dat je 2,4 kilo minder afvalt. Dit komt omdat je meer de focus legt op stappen zetten dan daadwerkelijk kilocalorieën verliezen. Met andere woorden, technische wearables zorgen niet persé dat je sneller afvalt.

casio-g-Shock-gba-800Olympische Spelen in Japan

In 1964 vonden de Olympische Spelen plaats in Japan. Een tijd waarin een Japans bedrijf de “manpo-kei” uitvond. Een innovatief apparaatje die je stappen kon tellen, hetgeen een norm werd in de sportwereld. Vooral rond de jaren 90 was de stappenteller immens populair en hij lijkt zijn terugkeer met de opkomst in digitale horloges te krijgen. De vraag is alleen nog waarom we toch een stappenteller willen hebben?

Zet net dat stapje extra met de stappenteller

Wil je afvallen? Koop dan vooral geen stappenteller. Je doet er beter aan om een gevarieerd dieet te volgen in plaats van excessief veel stappen te zetten. Maar als jij een gezonde levensstijl wilt creëren en jezelf wilt motiveren om lekker in beweging te zijn, dan is het een ander verhaal. In dat geval past een stappenteller zeker bij je. Vanzelfsprekend wil je er dan ook één hebben die je direct laat zien hoe jij ervoor staat. Het liefst eentje die je met je iPhone of Android smartphone kan koppelen en die je niet elke dag aan de lader hoeft te leggen.

Casio G-SHOCK GBA-800

Deze hybride horloge voor mannen koppel je via (low-energy) Bluetooth aan de G-SHOCK Connected App op je smartphone. Toegang tot verschillende slimme functie geven je het inzicht dat jij wilt hebben. Zo kan je zien hoeveel stappen je gezet hebt en nog interessanter hoeveel kilocalorieën je verband hebt. Hetgeen waar het – naast een gebalanceerd dieet – juist om draait bij afvallen. Daarbij zie je rechts bovenin de hoek ook hoe ver jij van je dagelijkse doel zit. Daarnaast kan je zien op welke dag je de meeste stappen gezet hebt en zijn er nog veel meer interessante grafieken. Ook kan je verschillende timers instellen, ideaal voor je HIIT (High Intensity Interval Training). Duikers, wees gerust! Je kan met je PADI Open Water in stijl duiken tot 20 meter diepte. Kortom een musthave voor de sportieve mannen onder ons.

Zet jij ook snel een stapje extra tijdens je workout? Take your time, enjoy Goodlife!

[divider]Video G-SHOCK horloge [/divider]

[divider]G-SHOCK blueprint[/divider]

Lees meer artikelen over horloges voor mannen op lifestyle nieuws platform mensgoodlife!