van-der-gang-watches-brengt-de-vlieger-santine-uit
Van der Gang

Van der Gang Watches brengt de Vlieger Santiné uit

Van der Gang Watches heeft een nieuw pronkstuk binnen de Vlieger collectie gelanceerd. Het design van de Vlieger bestaat in 2019 vijf jaar en om dit te vieren introduceerde Van der Gang Watches de nieuwe Vlieger Santiné. Met een 18-karaats gouden, handmatig gesatineerde kast is er een nieuwe parel binnen de Vlieger familie ontstaan (Ref. 20045GW-T). Deze laatste aanwinst brengt de gehele collectie naar een heel nieuw level.

[divider]Van der Gang Watches brengt de Vlieger Santiné uit[/divider]

 “Streven naar het hoogst haalbare”. Dit motto inspireert Wybe Van der Gang nog dagelijks bij het ontwerpen en ontwikkelen van zijn horloges, en dat is te zien. De 20045GW-T kan omschreven worden als een schitterende samensmelting van design, kleur- en materiaalgebruik. De 18-karaat rosé gouden kast met een gewicht van maar liefst 68 gram wordt met de hand gesatineerd. Dit nauwkeurige arbeidsintensieve traject zorgt voor het opvallende matte effect en voegt een sportieve twist toe aan het horloge.

Details Vlieger Satiné (Ref. 20045GW-T)

De tot in de puntjes bewerkte gouden kast (41 mm) sluit perfect aan op het 2.6 mm dikke saffierglas en geeft het horloge een indrukwekkende uitstraling. De luxe lederen band en ‘koninklijk oranje’ pusher op 8 uur brengen het design tot een exclusief ogend geheel.

Deze gouden variant van de Vlieger heeft een witte mat gelakte wijzerplaat met frisse Luminova wijzers en cijfers. De speelse kleursamenstelling maakt dat dit model frisser oogt dan het originele Vlieger model waarop deze laatste aanwinst gebaseerd is.

Op de wijzerplaat vind je een tweede tijdzone, AM/PM-aanduiding op 12 uur, datumnotatie en diverse chronograaf functies. Het uurwerk is een ETA 7751, in eigen manufactuur omgebouwd en aangevuld met intern ontwikkelde complicaties.

Het kleurbeeld van de Vlieger Satiné roept de woorden luxe en eenvoud op. De grote gouden kast spreekt tot de verbeelding maar is dankzij de matte behandeling subtiel en ingetogen. De frisse kleuren complementeren elkaar en maken ook weer van dit ontwerp iets unieks.

Vanaf medio mei 2019 was de Vlieger Satiné verkrijgbaar in gelimiteerde oplage (99 stuks) voor een prijs van € 25.800,-.

Functies:

Uren, minuten, chronograaf, datumnotatie, 12-uurs tweede tijdzone met AM/PM-aanduiding, chronograaf.

Uurwerk:

ETA 7751 in eigen manufactuur omgebouwd naar een ETA 7753, 29 jewels, tikgetal 28.800, 48 uur gangreserve, eigen ontwikkelde complicaties.

Wijzerplaat:

Wit mat gelakt.

Glas:

Voor en achterzijde saffierglas, ontspiegeld, 2-zijdig violet gecoat, vlak geslepen.

Kast:

Rosé goud 5N 18 karaats, gesatineerd, rond 41mm, stikstofgevuld.

Prijs:

€ 25.800,-

Achtergrond Van der Gang Watches

2002: de oprichting van ‘Van der Gang Watches’. Wybe van der Gang zit al meer dan 20 jaar in de fijnmechanica en besluit zijn droom na te jagen. “Ik wilde altijd al een keer mijn eigen horloge maken”. Hij ontwikkelt de perfecte mix van functionele techniek en eenvoud in ontwerp. Ruim 2 jaar na het eerste ontwerp… het eerste horloge is verkocht. Handgemaakt en genummerd, want alle Van der Gang horloges worden in beperkte oplage gemaakt.

Het horlogeatelier

Net buiten het centrum van Dokkum bevindt zich het horlogeatelier van Van der Gang Watches. De meest complexe uurwerkcomplicaties worden hier uitgevoerd door de horloge-/ instrumentmakers en dit volgens veelal Zwitserse fabricagetechnieken. Dankzij zijn achtergrond in fijnmechanica (ruimtevaart en medische industrie) waarbij alles draait om nauwkeurigheid en details van extreem hoge kwaliteit kan Van der Gang Watches zich onderscheiden. Dit doet hij door innovatieve productietechnieken toe te passen in een ’traditionele’ horloge-industrie.

Inmiddels wordt gesproken over de enige manufactuur van Nederland. Wybe zelf omschrijft het als een ‘maakconcept en niet als marketingconcept’. “Wij maken namelijk bijna alles zelf. Van minuscule uurwerktandwielen en ronsels tot de horlogekast”. Alleen de basisuurwerken komen uit Zwitserland en deze worden in eigen huis omgebouwd.

De laatste 5%

Volgens Wybe van der Gang ligt het onderscheidend vermogen echter bij zijn focus op de laatste 5%. In de laatste 5% van elk design wordt vaak net zo veel tijd en energie gestoken als in de voorafgegane 95%. Maar de energie die je in dat laatste stukje stopt, bepaalt vaak of iets écht goed is.

Typisch Van der Gang

Nu, 15 jaar na de verkoop van het eerste horloge heeft Van der Gang Watches een collectie van 5 verschillende modellen opgebouwd. De Van der Gang collectie bestaat uit de: Original, de Chronograaf, de Classic GMT, de Vlieger en een elegant damesmodel. Elk met een eigen karakter maar allemaal typisch Van der Gang.

Rust in beweging dankzij een gebalanceerd ontwerp.

Functioneel, elegant, luxe en uniek… enjoy goodlife!

Ontdek meer horloges voor mannen op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.