de-veelbelovende-toekomst-van-bamboekleding-voor-mannen
de-veelbelovende-toekomst-van-bamboekleding-voor-mannen

De veelbelovende toekomst van bamboekleding voor mannen

Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van duurzaamheid en steeds meer mensen zijn bereid hun leven hiervoor (gedeeltelijk) aan te passen. Dit doen ze door bijvoorbeeld het energieverbruik te verminderen, vaker de fiets en het openbaar vervoer te gebruiken en voor duurzame kleding te kiezen. De vraag naar duurzame kleding wordt groter en groter en dat gaat niet onopgemerkt aan kledingfabrikanten voorbij. We zien steeds meer duurzame kleding in de winkels liggen en bamboekleding is daar een voorbeeld van.

Bamboekleding

Zoals de naam al verklapt, wordt bamboekleding gemaakt van de duurzame bamboe vezel. De bamboeplant groeit gemakkelijk en snel, heeft niet veel water nodig, kan goed tegen verschillende klimaten en bij het oogsten zijn bestrijdingsmiddelen zeer overbodig. Als kers op de taart neemt de bamboeplant ook nog eens zo’n 5 keer meer CO2 op dan bomen van ongeveer dezelfde hoogte, wat weer zorgt voor 35% meer zuurstof! Naast het duurzame karakter, heeft bamboekleding nog meer voordelen!

De voordelen van bamboekleding

#1 Het zit erg comfortabel

Wanneer je een bamboekledingstuk aantrekt voel je gelijk dat deze stof goed aanvoelt op de huid. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn voor vervelende huidirritaties.

#2 Het is stijlvol

Alleen de uitzonderlijke kwaliteit van de kleding maakt de items al populair en stijlvol. Daarnaast komen er steeds meer verschillende uitvoeringen in de schappen te liggen waarmee je de meest stijlvolle outfits creëert.

#3 Bamboekleding is ademend en anti-transpirant

Uren met je armen strak langs je lichaam lopen om je zweetplekken te verstoppen, is verleden tijd wanneer je overstapt op het duurzame bamboe. Wanneer we bamboe onder de loep nemen zien we dat het holle uiteinden heeft en de vezels kleine gaatjes bevatten. Hierdoor ademt de stof niet alleen, ook neemt het meer vocht op dan bijvoorbeeld katoen.

#3 Het is slijtvast

Wanneer je kledingstukken vaker draagt, zullen ze op den duur slijten door de vele wasbeurten en de wrijving tijdens het dragen. Bamboekleding laat zich echter niet gek maken door wasbeurten en wrijving. Deze kleding gaat ontzettend lang mee zonder dat de kwaliteit vermindert. Je betaalt misschien wat meer, maar je hebt er ontzettend lang plezier van!

#5 Het is zijdezacht

Waar bamboe in eerste instantie misschien associaties opwekt als een exotische jungle en het voer van panda’s, zou je niet denken dat juist deze stof als zijdezacht aanvoelt. Toch is dit meer dan waar… Zo’n bamboeshirt voelt haast als een tweede huid.

5 x waarom: Leef duurzamer en draag bamboekleding, enjoy goodlife!

Vind meer modenieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.