Roger Kisby/Getty Images

Back to the Nike MAG

Science fiction wordt werkelijkheid. De futuristische Nike schoenen die Michael J. Fox (Marty McFly) droeg in Back to the Future II zijn gerealiseerd. De zelfstrikkende schoenen zijn back. Back to the Nike MAG.

De kracht van sciene fiction films

De eerste klassieke sciene fiction film Back to the future staat in het geheugen van een hele generatie gebrand. Vliegende auto’s, zwevende skateboards (hoverboards) en zelfstrikkende schoenen. Dingen waar we 1989 alleen van konden dromen. Inmiddels is het zover. Met de komst van de zelfstrikkende Nike MAG is de futuristische sneaker uit ‘Back to the future’ realiteit geworden.

Nu komt het… Toen ik voor het eerst de Nike schoenen zag in Back to the future II, kon ik mijn ogen nauwelijks geloven. Wie had toen gedacht dat deze schoen realiteit zou worden. De schoonheid van film is dat het ons pushed om van ideeën en dromen werkelijkheid te maken. De wereld om je heen? Die bestaat uit: videobellen, smartwatches en touchscreens, allen waren te zien in science fiction films, verre voordat ze waren uitgevonden.

Back to the Nike MAG

Gemotiveerd door een online petitie die riep om de terugkeer van de Nike MAG, ging Nike innotvatiechef Tinkler Hatfield aan de slag met de futuristische schoen. Zes jaar lang werkt hij aan het maken van de perfecte replica van de Nike MAG uit 1989. Het resultaat mag er wezen. De eerste oplaadbare schoenen van Nike, met als klap op de vuurpijl de zelfstrikkende ‘power veters’ en led-verlichting.

De Nike MAG is niet bedoeld voor recreatieve activiteiten, maar puur voor de exclusiviteit. Met een beperkte aantal exemplaren rond de 1500, moet je er snel bij zijn. De Nike MAG wordt geveild op o.a. eBay. De opbrengsten worden gedoneerd aan de The Micheal J. Fox Foundation voor onderzoek naar ziekten van Parkinson.

Marty McFly in Back to the future in 1989

Check meer filmnieuws op mannen blog en lifestyle platform mensgoodlife.