de-sneaker-trends-deze-winter
de-sneaker-trends-deze-winter

De sneaker trends deze winter

De zomerse temperaturen zijn verleden tijd. De regenjas en paraplu kunnen weer standaard mee tijdens een fietstocht of wandeling. Hoogste tijd dus ook om je witte sneakers achterin de kast op te bergen en ruimte te maken voor een stevige, warme en waterdichte sneaker. Heb je meteen een goede reden om je schoenenkast een upgrade te geven. Ieder jaar komen er nieuwe stijlen en sneakertrends bij. Maar met welke schoenen maak jij in het najaar van 2021 de blits? Wij vertellen je wat de trends zijn en welke sneakers voor heren niet kunnen ontbreken in jouw schoenenkast.

Schoenen maken de man!

Donkere sneakers

Donkere sneakers zijn casual en comfortabel tegelijkertijd. Bovendien zijn ze ook nog eens functioneel in het Nederlandse winterweer. In combinatie met een donkere spijkerbroek en een warme trui staan deze schoenen perfect. Kies als materiaal bijvoorbeeld leer of suède.

Hoge sneakers zijn terug van nooit weggeweest. Enjoy goodlife!

Hoge sneakers

De hoge sneaker lijkt een comeback te maken in de trend lijst. Ze zijn natuurlijk ideaal voor de koude winterdagen. Ga bijvoorbeeld voor Timberlands, adidas, All Stars of Puma’s.

Milieuvriendelijke en duurzame sneakers

Tegenwoordig zijn we allemaal steeds beter aan het letten op duurzaamheid en milieu. Ook steeds meer schoenenmerken zijn op zoek naar een manier om de footprint te verkleinen en stellen daarom het duurzaam fabriceren van schoenen centraal. Sommige sneakers zijn zelfs volledig recycle- of composteerbaar, of zijn gemaakt van gerecyclede materialen, bijvoorbeeld van autobanden. Op deze manier kun jij op een gemakkelijke manier al een verschil maken!

Materialen

Welke sneaker je ook kiest voor de winter, zorg ervoor dat ze van goed materiaal gemaakt zijn. Winterse sneakers zijn vaak gemaakt van leer, kunststof of rubber. Zo zijn je sokken goed beschermd tegen de regen, kou of een stootje. Aan de onderkant bevatten winterse sneakers vaak een goed profiel, zodat je de sneeuw en een nat trottoir goed kunt trotseren zonder uit te glijden.

Wil je meer lezen over schoenen of sneakers? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife!