3-redenen-waarom-iedere-man-een-e-bike-moet-hebben
Stella

3 redenen waarom iedere man een e-bike moet hebben

Dat je mannelijkheid toch een beetje afbrokkelt als je met al je kracht over het fietspad racet en vervolgens ingehaald wordt door een gepensioneerde op een e-bike, is niet zo gek. Aannemelijk is dat je jezelf dit leed in de toekomst liever bespaart. Een oplossing voor het behoud van je mannelijkheid op het fietspad is jezelf ook wagen aan zo’n opgevoerde fiets. Het stoffige imago dat de e-bike heeft is namelijk totaal onterecht. Benieuwd naar wat een e-bike dan zo hip maakt, én hoe zo’n elektrische fiets jou de mannelijkste man op aarde maakt? Lees dan snel verder. Wij vertellen het je namelijk.

#1 Trapondersteuning is je beste vriend

Oké, die oma die je laatst inhaalde op het fietspad speelde natuurlijk vals. Met een e-bike verplaatst je je dankzij de trapondersteuning namelijk veel sneller, dan wanneer je op eigen kracht fietst. Met slechts een paar drukken op het bedieningspaneel stel je de intensiteit van de trapondersteuning in. Dus, als je ietwat aan de late kant bent voor werk hoef je niet meer de benen uit je lijf te trappen om alsnog op tijd te komen. Je zet de trapondersteuning simpelweg een tandje hoger. Bezweet van het fietsen aankomen op je werk is dan ook verleden tijd. Stel je nu eens voor dat je zelf over een e-bike beschikt. Dan scheur jij straks iedereen op het fietspad fluitend voorbij én kom je altijd fris aan op kantoor. Jezelf koning van het fietspad noemen is dan ook niet misplaatst!

#2 Tijd besparen én aan je summer body werken

Ben jij die persoon die met de auto naar het werk gaat zonder dat dit echt nodig is? Dan is een e-bike waarschijnlijk dé oplossing voor jou. Met de e-bike ben je namelijk super snel op de plaats van bestemming en verplaats je je soepeltjes door het verkeer, zónder achteraan te hoeven sluiten in die ellendig lange files. In plaats daarvan fiets je op je e-bike met een lekker tempo door het chaotische verkeer van de stad. De kans dat je sneller op de plaats van bestemming bent op de fiets dan wanneer je in de auto stapt en langer in de file staat dan je lief is, is vrij groot. Ga daarom lekker fietsen. Je weet tenslotte wat ze zeggen: time is money! Daarnaast is fietsen ook nog eens super gezond dus komt het met je summer body helemaal goed dit jaar.Je slaat dus twee vliegen in één klap!

#3 Een e-bike is gewoon hip

Knap je nog steeds af op het beeld dat je hebt van een e-bike? Dan hebben we goed nieuws voor je! Elektrische fietsen zijn inmiddels verkrijgbaar in een ontelbaar aantal modellen en kleuren. Er valt dus echt niet alleen te kiezen uit stoffige modellen met fietstassen. Van een supersnelle Speed Pedelec e-bike tot aan een hip stadsmodelletje met trapondersteuning, tegenwoordig heb je het allemaal. De kans dat er een modelletje bijzit die helemaal bij je past is dan ook groot.

Ontdek meer fietsen voor mannen nieuws op lifestyle platform mensgoodlife.