geniet-van-de-buitenlucht-met-een-e-bike
Snapwire

Geniet van de buitenlucht met een e-bike

Met dit koude, regenachtige weer is de verleiding groot om de hele dag binnen te zitten. Wanneer jij je per se wilt verplaatsen van A naar B gaat de voorkeur meestal uit naar de auto. Maar we weten allemaal dat hier veel nadelen aan verbonden zijn, zoals milieuvervuiling, de eigen gezondheid en het uithoudingsvermogen en ga zo maar door. Bovendien, hoe fijn is het om af en toe even te genieten van de buitenlucht? Oftewel even een frisse neus halen. Heb je geen zin om helemaal uitgeput op je werk aan te komen, dan kan een e-bike een uitkomst zijn voor jou! Met een e-bike kun je met een snelheid tot wel 25 kilometer per uur fietsen. Je bent binnen no-time op je werk, en die neus is toch weer even fris in de buitenlucht geweest. In dit artikel hebben we de meest gestelde vragen over e-bikes voor jou uitgewerkt.

[divider] Geniet van de buitenlucht met een e-bike[/divider]

Wat moet ik doen wanneer de accu leeg is tijdens de fietstocht?

Ten eerste, heeft niet iedere e-bike dezelfde accu. Daardoor kan jouw e-bike bijvoorbeeld eerder leeg zijn dan die van je vriend(in). Dat maakt het soms lastig om in te schatten hoe lang je nog kunt fietsen. Je wil natuurlijk niet met een lege accu stil komen te staan. Bij de meeste elektrische fietsen kun je nog wel doorfietsen als de accu leeg is, alleen wordt het trappen dan wat zwaarder. Je kunt ervoor kiezen om een reserveaccu in de fietstas mee te nemen. Alleen kost dit vaak weer wat geld en gewicht. Daarom kun je bij een wat langere fietstocht ook kiezen om bijvoorbeeld een tussenstop te maken bij een restaurantje. Vaak kan je daar wel even je accu opladen. We schreven hier nog uitgebreid over in een eerder artikel over e-bikes.

Kan ik mijn e-bike buiten laten staan?

Dat de e-bike spatwaterdicht is, is een feit. Maar bij een stortbui kun je jouw elektrische fiets toch beter even onder een afdakje zetten. Het is namelijk niet zo dat de fiets volledig waterdicht is. De condens die kan optreden bij een regenbui kan namelijk de elektrische onderdelen beschadigen.

Als ik de fiets niet gebruik, moet ik hem dan alsnog opladen?

Om de levensduur van je accu te verlengen is het verstandig om je accu om de zoveel tijd even op te laden, hierdoor blijft de accu op spanning. Dit voorkomt dat de accu in een slaapstand belandt. Wij raden je aan om de accu dan ook om de 3 tot 4 weken een keer op te laden. Nog een tip om je accuduur te verlengen: Bewaar je accu niet in een koude schuur maar op kamertemperatuur.

Dat de e-bike tegenwoordig immens populair is geworden is een feit. Je ziet ze voortaan overal. En dat heeft zo zijn redenen! Ben jij op zoek naar een e-bike? Neem dan een kijkje bij een fietsenwinkel of bestel hem online.

Het laatste sportnieuws voor mannen volg je op lifestyle nieuws platform mensgoodlife.