zo-ga-je-goed-voorbereid-op-fietsvakantie-in-eigen-land
zo-ga-je-goed-voorbereid-op-fietsvakantie-in-eigen-land

Zo ga je goed voorbereid op fietsvakantie in eigen land

Ben jij fan van fietsen? Een mountainbike, racefiets of je simpele stadsfiets, stiekem kan je met de fiets een heel eindje komen. Je hoeft het dus zeker niet bij het woon-werkverkeer en ritje rond de kerk te houden. Kies bijvoorbeeld eens voor een fietsvakantie! Avontuurlijk, ontspannend en sportief. Rij jij dit jaar Nederland door op je stalen ros? Wij geven je de tips om goed voorbereid op pad te gaan.

#1 stippel je route uit

Navigatie is niet altijd nodig, maar een goed voorbereide route kan bij je fietsvakantie niet ontbreken. Een route maken, doe je gemakkelijk via een app op je telefoon. Probeer bijvoorbeeld eens Strava. Met deze app hou je niet alleen je route in de gaten, maar bepaal je ook bepaalde fietsdoelen en hou je je fietsperformance in de gaten. Jouw route maak je natuurlijk zo uitgebreid als je maar wilt. Pak jij een terrasje tussendoor, of ga jij voor die snelle recordtijden op bepaalde segmenten? Op zoek naar inspiratie voor een mooie fietsroute kijk dan ook eens op Nederlandfietsland.nl.

#2 Food to go

Als fietser gebruik je al snel veel energie. Tijdens een fietsvakantie verbruik je zelfs zo’n 1.5 tot 2 keer zoveel dan op een normale dag en dat betekent al snel… honger!

Onderweg wil je natuurlijk niet ineens last krijgen van een hongerklop… Dit maakt je moe en futloos en die fietsvakantie wordt ineens een stuk minder leuk idee. Neem dus altijd wat te eten mee op je rit. Een kleine snack kan al werken; een musliereep, een breaker of simpele banaan. Het geeft je snel weer energie om door te gaan. Heb je langer de tijd en ben je aan het genieten van een lange tocht? Dan is het ook heerlijk om onderweg gewoon op een terrasje neer te ploffen en lekker gebakje of broodje te bestellen. Dat geeft ook meteen een heerlijk vakantiegevoel!

#3 Kies je fiets

Welke fiets je moet meenemen op je fietsvakantie? In eigen land is dit vrij makkelijk. Reizen met simpele stadfiets is in onze vlakke landje prima te doen. Ook kan je bijvoorbeeld voor een elektrische fiets gaan, dan zit het tempo er vaak net wat beter in. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens tussen de Elektrische fietsen van 12gobiking.

Zorg dat je fiets altijd goed is uitgerust en dat je de goede framemaat kiest. Een niet goed passende fiets zorgt voor blessures en pijntjes die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden.

Klaar om te gaan? Step on your bike & enjoy goodlife!

Wil je meer fietsen voor mannen nieuws? Check mannen blog mensgoodlife.