De voordelen van een eiwitshake op een rij

Oh yes! Het is tijd om te sporten. Ben jij weer begonnen met trainen? Dan is het het aan te raden om je eiwitinname te verhogen. Eiwitshakes zijn hierbij een van de populairste supplementen die sporters nemen. maar wat zijn eiwitshakes en wat voor effect hebben ze op jouw lichaam?

Wat zijn eiwitshakes?

Een eiwitshake zit bomvol eiwit, een van de belangrijkste bouwstenen voor ons lichaam. Het is de basis voor het opbouwen van botten, spieren en nieuwe huid. In een shake zitten verschillende combinaties van supplementen. Zo zijn er shakes die voor 100% bestaan uit eiwit, maar er kunnen ook verschillende smaken, koolhydraten of vetten worden toegevoegd.

Wat zijn de voordelen van een eiwitshake?

Een proteinshake wordt vooral gedronken door sporters die niet direct na de training een volledige maaltijd kunnen nemen. Zo is het energielevel snel weer op pijl! Benieuwd naar de andere voordelen van het nemen van een shake?

  • Eiwit helpt bij het spierherstel;
  • Spieren worden sneller opgebouwd door eiwit;
  • De spier-opbouwende werking helpt bij het afvallen;
  • Eiwit kan het verlies van spierweefsel vertragen;
  • Shakes zijn handig en snel te gebruiken.

Hoeveel eiwitten heb ik nodig?

Het grootste deel van de benodigde hoeveelheid eiwit is uit normale voeding te krijgen. Zo heeft een gezonde volwassenen gemiddeld 0,75 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig. In de meeste gevallen lopen daarbij alleen mensen op strikt dieet of vegetariërs het risico op te lage inname.

Echte sporters hebben daarentegen veel meer energie nodig. Voor hen is het aan te raden 1,4 tot 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag binnen te krijgen. Hoeveel je precies nodig hebt hangt natuurlijk af van het type en de intensiteit van de lichaamsbeweging, de kwaliteit van de eiwitten die je eet, en de inname van koolhydraten.

Afhankelijk van aan wie je deze vraag stelt, krijg je dus een ander antwoord. Het is een feit dat ieder lichaam uniek is en daardoor op een eigen manier zal reageren. Het is dus kwestie van proberen!

Word sterker met lekkere eiwitshakes, enjoy goodlife!

Ontdek meer fitness nieuws op mensgoodlife, jouw favoriete lifestyle nieuws voor mannen platform.