Snel een sixpack
Walt Stoneburner

Snel een sixpack

Krijg strakkere buikspieren en bouw in een paar stappen een sixpack op. Een strakke buik, iedereen wil het zelfs in de winter. Jezelf sterker voelen en indruk maken doe je dan ook met een stukje discipline.

Dit zijn de 5 geboden voor Sixpack:

Slaap minstens 8 uur

Uit diverse studies van o.a. de University of Chicago is gebleken dat je al snel 3 kilo aankomt als je slechts 5 uur slaapt. Neem dus op tijd afscheid van je computer, zoek je bed op en geniet van je nachtrust. Daarbij zul je merken dat jij je de volgende dag een stuk fitter voelt.

Nike trainingspak
Nike trainingspak

Ontbijt elke ochtend

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. De hele ochtend werkt je lichaam hier namelijk op. Sla je die over, dan zul je merken dat je zelfs na een sterke bak koffie, je energie- en futloos voelt. Eet daarom een ontbijt vol granen, donkerbruin brood zit er vol van.

Vermijd cardio

Ja je hoort het goed, cardio zorgt er niet direct voor dat je een sixpack krijgt. Je kunt beter een warming up doen en direct aan de slag gaan met krachttraining. Doe herhalingen – tussen de 8 en 12 – met een zwaar maar te controleren gewicht. Hiermee verbrand je niet alleen meer vet, je bouwt er ook de benodigde spiermassa mee.

Eet veel eiwitten

Na een flinke workout is het aan te raden om een shake te nemen. Een shake met eiwitten zorgt bijvoorbeeld voor een betere opbouw van meer spiermassa, dit geldt dus ook voor je sixpack. Neem naast en shake ook meer kip, vis of een mager stuk vlees en verhoog je verbranding.

Onderhoud je sixpack

Zorg ervoor dat je ook je sixpack onderhoudt. Ga door met voldoende slaap nemen, blijf ontbijten, doe meer krachttraining en eet veel eiwitten.

Ben jij er al helemaal klaar voor om een sixpack te trainen? Of heb je nog niet dé outfit om je te vertonen op de sportschool? No worries, voor nog geen €50 ben je compleet met een super cool Nike outfit.

Ontdek meer fitness voor mannen nieuws op lifestyle blog mensgoodlife.