bowflex-verstelbare-dumbbells
Victor

Thuis fit worden met unieke verstelbare dumbbells

Met gespierde armen en benen, brede schouders en afgetrainde buikspieren stralen we mannelijkheid en kracht uit. De zomer komt eraan en het is dan ook tijd om ons gewenste strandlichaam op te bouwen. Spieren kweken en fit worden kunnen aan je to-do list toegevoegd worden. ‘Hup die sportschool in’ is dan je eerste gedachte. Toch is dat helemaal niet nodig. Met dumbbells kun je thuis aan de slag en creëer je met een beetje hulp de ideale trainingen. Van de dumbbell bench press, biceps curl en shoulder press tot de dumbbell lunges, upright flows en lateral raises. Let’s pump it up!

Thuis fit met unieke verstelbare dumbbells

Langzaam opbouwen is een key factor voor een goede training. Stap voor stap kom je steeds meer in vorm en word je sterker. Bij dumbbelloefeningen is het dan ook belangrijk om niet meteen met de zwaarste gewichten te beginnen. Eigenlijk heb je een compleet dumbbellrack in huis nodig om ook daadwerkelijk je trainingen op te kunnen bouwen, toch?

Verstelbare dumbbells van Bowflex SelectTech

Met de Bowflex SelectTech verstelbare dumbbells kun je de ruimtevreters onder de fitnessapparatuur vergeten. Het complete dumbbellrack is niet meer nodig wanneer je 30 dumbbells in één kunt hebben. Met een handige draaiknop aan de zijkant van de verstelbare dumbbell kun je zo van 2 kg naar wel 24 kg gaan (bij de 552i variant). De 1090i variant gaat een stap verder en geeft je mogelijkheden van 4 kg tot wel 41 kg.

Geen dumbbelloefening is meer ondenkbaar met deze innovatieve fitness-gear. Je bespaart tijd én ruimte met deze handige gadget. De verstelbare dumbbell neemt dan ook vrijwel geen ruimte in beslag. Daarnaast ben je geen tijden kwijt aan het zoeken en wisselen van gewichten. Je legt de dumbbell in zijn houder en draait aan de draaiknop totdat je het gewenste gewicht bereikt hebt. Bij elke stand wordt een andere combinatie van schijven vastgeklikt aan de stang. That’s all!

Deze dumbbels horen sowieso thuis in jouw homegym. Door zowel zware shrugoefeningen als lichtere tricep-oefeningen, train je je hele lichaam met dezelfde dumbbells. Nothing beats the original! De duurzame harde coating zorgt ervoor dat je geen irritant ijzer op ijzergeluiden hoort en met de gratis bijgeleverde trainings-DVD haal je het maximale uit je trainingen. De ‘Secrets of the 4 Step Rep’ geven je meer dan 30 verschillende oefeningen en wel 80 verschillende varianten. Met de motivatie moet het dan ook wel goedkomen!

Voordelen van thuis sporten

Thuis sporten met fitnessapparatuur brengt verschillende voordelen met zich mee. Het creëren van je eigen homegym is wat ons betreft dan ook een echte aanrader! Wij zijn ook enorm fan van apparaten waarmee je tegelijkertijd meerdere delen van je lichaam en spiergroepen traint. Denk hierbij aan professionele Climber Machines waarmee jij je zelf enorm goed kan uitdagen.

  • Je kunt trainen wanneer je wilt. Of je nu ‘s ochtends vroeg of ’s avonds laat aan de slag wilt gaan, je eigen fitnessruimte is open wanneer het jou uitkomt. Je bent niet gebonden aan openingstijden die eigenlijk helemaal niet goed uitkomen.
  • Ook wachtrijen zijn verleden tijd in jouw homegym. In de sportschool kan het druk zijn en moet je zo nu en dan wachten totdat iemand zijn setjes afgemaakt heeft. Thuis heb je geen last van spitsuren en staan de apparaten meteen op de goede standen ingesteld. Off you go!
  • Een investering die het waard is. Fitnessapparatuur voor thuis is niet goedkoop en kan daarom mensen weerhouden van aankopen. Toch gaat het om investeringen waar je je leven lang plezier van kunt hebben. Geen dure abonnementen en wel apparatuur dat voor je klaarstaat.
  • Netflix kijken is nog nooit zo gezond geweest. In de sportschool ben je gebonden aan de programma’s die opstaan. Thuis ben jij echter degene met de macht over de afstandsbediening en kun je je favoriete serie bingewatchen terwijl je traint.

Fit voor de zomer

Als de homegym en de verstelbare dumbbells nog niet genoeg motivatie zijn om aan je body te werken, dan is het wel het feit dat de zomer voor de deur staat. Van de zonnige dagen kunnen we net wat meer genieten wanneer we in shape zijn.

Maak het combineren van je drukke baan, je sociale leven en je nodige sportsessies peace of cake. Kom van die bank af en train je in top shape in je homemade trainingsruimte! Enjoy fitness, enjoy goodlife!

Vind meer fitnessnieuws voor mannen op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.